Головна Новини Світ ЄС Що чекає рашистських катів за звірячу розправу з полоненим, - Заява ООН і ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає рашистських катів за звірячу розправу з полоненим, - Заява ООН і ЄС

В ООН загалом нарахували, щонайменше, страту 15 українських військовополонених

12 квітня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Організація Об'єднаних Націй та ЄС відреагувала на жорстоке відео зі стратою українського полоненого. В ООН заявили, що страти "не є поодинокими", пишуть "Коментарі" з посиланням на 24 Канал.

Що чекає рашистських катів за звірячу розправу з полоненим, - Заява ООН і ЄС

Страта українського полоненого: в ООН та ЄС відреагували на звірство росіян

ООН заявляє, що "шокована особливо жахливими відеозаписами, розміщеними в соціальних мережах". На одному з відео показано страту українського солдата, а на другому – понівечені тіла двох українських солдатів, що лежать на землі. У короткій заяві Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, яка є частиною Управління Верховного комісара ООН з прав людини, мовиться про те, що очевидні страти є "не поодиноким випадком".

"В останніх звітах Місія задокументувала низку серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, в тому числі щодо військовополонених. Останні інциденти також повинні бути належним чином розслідувані, а винні – притягнуті до відповідальності",– йдеться у заяві.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини заявило, що задокументувало страту без суду і слідства 15 українських військовополонених російськими загарбниками, а також використання українських військовополонених як живих щитів, смерть двох поранених військовополонених через відсутність медичної допомоги, а також катування.

Речниця Єврокомісії Набіла Массралі наголосила, що відео зі стратою українського військовополоненого, якщо буде підтверджено, що воно справжнє, – вкотре засвідчує зневагу Росії до міжнародного права, і причетні до цього не мають лишитися безкарними.

"Якщо його правдивість підтвердиться, це буде ще одне підтвердження нелюдського характеру російської агресії. Вбивство військовополонених – це серйозне порушення Женевської конвенції, і це демонструє ще раз, що Росія цілковито ігнорує міжнародне право і, зокрема, міжнародне гуманітарне право",– наголосила вона.

Набіла Массралі зазначила, що Росія має дотримуватися своїх зобов’язань за міжнародним гуманітарним правом і гарантувати людяне поводження з військовополоненими.

"ЄС підкреслює готовність притягнути до відповідальності усіх виконавців та співучасників воєнних злочинів скоєних у контексті агресивної війни РФ проти України", – додала вона.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Кремль стягує на фронт останні боєздатні підрозділи.

Писали "Коментарі" також, що РФ використовує ПВК "Вагнера" для взяття Бахмута, щоб мінімізувати втрати армії.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — Україна готує 40-тисячну штурмовубригаду для контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини