Головна Новини Світ ЄС Що говорять у Євросоюзі про перепис населення у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Що говорять у Євросоюзі про перепис населення у Криму

У ЄС засуджують перепис населення в окупованому Криму

15 жовтня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

Що говорять у Євросоюзі про перепис населення у Криму

Росія хоче дізнатися, скільки людей проживають у Криму, фото: РІА-новини

Як повідомив дипломат Європейського Союзу (ЄС) Петер Стано, Європа визначилася зі своєю позицією щодо того, що Росія оголосила перепис населення на анексованому українському півострові. Про це пише "Укрінформ".

Відомо, що у Росії запланували підрахувати кількість громадян, які проживають на півострові. Перепис проведуть із 15 жовтня до 14 листопада 2021 року. У Європейському союзі висловили своє засудження дій окупаційної влади та додали, що це не що інше, як спроба легалізувати окупацію Кримської республіки. Стано назвав метою перепису на українській території посягання на територіальну цілісність країни, що закріплена Конституцією України.

Представники Європейського союзу вкотре закликають Російську Федерацію припинити діяти з порушеннями міжнародного права щодо територій інших країн. Також дипломат запевнив українців, що у Союзі продовжують працювати над тим, щоб реалізувати декларацію "Кримської платформи" та повернути півострів Україні. ЄС засуджує призовну кампанію, яку оголосили у Криму з початку жовтня.

У Міністерстві закордонних справ України (МЗС) опублікували ноту протесту. Наші дипломати засуджують поведінку влади Росії, порушення міжнародного права та прав людини на окупованих територіях. У МЗС засудили старт перепису громадян, які проживають на цих територіях. Україна не визнаватиме опублікованих даних цього незаконного перепису.

У МЗС кажуть, що будь-які дослідження кількості населення можуть проводити лише міжнародні організації із відповідними мандатами. Тому що вони будуть неупереджені та об'єктивні.

Як писав портал "Коментарі", російські делегати намагалися зробити все, щоб питання про Крим було знято з порядку денного в ЮНЕСКО. Відомо, що голосування Виконавчої ради ЮНЕСКО все ж таки провели, незважаючи на всі перешкоди. Також за словами Андрія Єрмака, під час цього засідання мали обговорити, як відбуватиметься моніторинг справжньої ситуації у Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини