Головна Новини Світ ЄС Серед союзників знову плутанина: що заявила Греція про відправку систем ППО Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Серед союзників знову плутанина: що заявила Греція про відправку систем ППО Україні

Греція не відправлятиме в Україну системи Patriot та С-300

26 квітня 2024, 08:15
Поділіться публікацією:

Греція відмовилася відправляти Україні системи протиповітряної оборони, незважаючи на тиск з боку Євросоюзу та НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс, пише Financial Times.

Серед союзників знову плутанина: що заявила Греція про відправку систем ППО Україні

ППО. Фото: з відкритих джерел

Глава уряду Греції заявив, що його країна не передаватиме Україні системи Patriot і С-300.

Зазначається, що лідерів Іспанії та Греції закликали поставити в Україну частину своїх систем ППО на саміті у Брюсселі, що відбувся минулого тижня.

"Нас запитали і ми пояснили, чому ми не можемо цього зробити. Греція різними способами підтримувала Україну оборонними матеріалами. Але ми з першого моменту сказали, що не можемо позбутися систем озброєння, які мають вирішальне значення для наших можливостей стримування", – висловився. Міцотакіс.

Зазначимо, раніше видання "Le Monde" видало тривожний матеріал про те, що низка країн, серед яких Франція, не мають наміру передавати свої найсучасніші системами протиповітряної оборони. Країни Євросоюзу перекладають відповідальність одна на одну, бажаючи, щоб Україні допоміг хтось інший.

Видання нагадує, що напередодні президент України Володимир Зеленський знову наголосив, що протиповітряна оборона "сьогодні є нашим пріоритетом".

"Усвідомлюючи небезпеку, яка загрожує українцям, європейські держави намагаються організуватися, щоб допомогти їм, після того, як вітали відновлення американської підтримки, яка, однак, може зайняти кілька тижнів, щоб матеріалізуватися після голосування Палатою представників за новий пакет у 60,8 млрд доларів ", — зазначається у матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини