Головна Новини Світ ЄС Сейм Польщі схвалив будівництво паркану на кордоні з Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

Сейм Польщі схвалив будівництво паркану на кордоні з Білоруссю

До цього законопроект по черзі схвалили депутати нижньої та верхньої палат Сейму.

30 жовтня 2021, 02:50
Поділіться публікацією:

Польський Сейм остаточно схвалив законопроєкт, який передбачає, що протягом двох років країна витратить понад $400 млн на "стіну" на кордоні з Білоруссю. Про це повідомляє польське державне інформагентство PAP. Польський парламент загалом ухвалив рішення про будівництво стіни на кордоні з Білоруссю. До цього законопроєкт по черзі схвалили депутати нижньої та верхньої палат Сейму. Наразі законопроєкт буде направлений на затвердження президенту Польщі Анджею Дуді, який уже пообіцяв підписати документ. Загалом на проект планують витратити 1,61 млрд. злотих (409,2 млн. доларів США). З них 1,5 млрд. злотих (380 млн. доларів США) витратить власне на "стіну", а ще 115 млн. злотих (29,2 млн. доларів США) – на технічне оснащення.

Сейм Польщі схвалив будівництво паркану на кордоні з Білоруссю

Польща (фото з відкритих джерел)

Проектом міністерства внутрішніх справ Польщі передбачено, що до проекту "стіни" не застосовуватимуться окремі положення законодавства (будівництво, водні об'єкти, охорона навколишнього середовища тощо). Як відомо, з початку вересня в громадах Підляського та Люблінського воєводств уже було запроваджено надзвичайний стан через потік нелегальних мігрантів. Він стосується трикілометрового поясу на території 115 місць Підлящини та 68 місць Любільщини.

Нагадаємо, Польща "радикально" збільшує кількість армії через близькість Білорусі та імперські амбіції Росії. Про це пише міжнародне інформаційне агентство AP. 26 жовтня Ярослав Качинський, заступник прем'єр-міністра, один із найвпливовіших політиків у Польщі, сказав, що посилення армії Польщі є необхідною умовою через погіршення міжнародної ситуації, а також геополітичного становища Польщі. Як приклад небезпеки для країни політик назвав сусідство з "імперськими амбіціями Росії" та гібридну війну, яку веде Білорусь проти Польщі та інших країн Європейського союзу за допомогою мігрантів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини