Головна Новини Світ ЄС Шахраї у Польщі все частіше обдурюють українців: названо найпопулярніші схеми обману
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї у Польщі все частіше обдурюють українців: названо найпопулярніші схеми обману

Дізнавшись конфіденційну інформацію, шахраям вдається отримати доступ до рахунків

3 січня 2022, 19:42
Поділіться публікацією:

Робота у Польщі приваблює дедалі більше українців. Так, у сусідній країні зараз проживає близько півтора мільйона громадян України, які можуть стати жертвами аферистів. Шахраї почали проявляти активність напередодні свят, пише UBR із посиланням на компанію з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

Шахраї у Польщі все частіше обдурюють українців: названо найпопулярніші схеми обману

Шахраї у Польщі все частіше обдурюють українців - фото з відкритих джерел

Зазначається, що у третьому кварталі минулого року у Польщі було зафіксовано 25 фактів незаконного заволодіння особистими даними та шахрайства на суму понад 900 тисяч злотих. Такий показник є найвищим за останні 13 років.

Так, найчастіше українці можуть стати жертвами кількох найпоширеніших схем, пов'язаних, зокрема, з банківською діяльністю. Багато банків у Польщі мають російськомовних консультантів, чим і користуються зловмисники. Вони дзвонять заробітчанам нібито від імені фінансових установ і намагаються дізнатися про залишок грошей на рахунку, а також час, коли ті востаннє користувалися додатком або інші конфіденційні дані.

Зазначається, що часто аферистам відомі ПІБ користувача, а під час дзвінка може висвітитися номер банку, клієнтом якого є потенційна жертва.

Дізнавшись конфіденційну інформацію, шахраям вдається отримати доступ до рахунків.

Крім того, зловмисники можуть використовувати й інші схеми, наприклад, перепис населення, який у Польщі проводили у 2021 році. Він був обов'язковим і для інших громадян. Шахраї дізнаються "таємні" дані, а потім дзвонять знов-таки від імені фінустанови, щоб отримати доступ до коштів.

Часто українців у Польщі обманюють за допомогою фіктивних оголошень про роботу, де пропонують гідну оплату праці без надмірних вимог. Коли людина відгукується на вакансію, потрібно заповнити анкету, в якій вказати не тільки ПІБ, адресу і дату народження, а ще й відправити скан ID-карти.

Раніше на порталі "Коментарі" — у Польщі підвищують зарплати: чому на українських роботодавців тепер чекають проблеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини