Головна Новини Світ ЄС Шокуючі данні опитування: чи готова європейська молодь захищати свої країни під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Шокуючі данні опитування: чи готова європейська молодь захищати свої країни під час війни

Данні опитування вказують на те, що молоді люди в Європі не готові брати до рук зброю, якщо РФ нападе на їх країни, пише Politico

11 червня 2024, 15:42
Поділіться публікацією:

Європейська молодь не готова захищати свої країни зі зброєю в руках у випадку нападу РФ на НАТО, про це свідчать соціологічні опитування, результати яких аналізує видання Politico.

Шокуючі данні опитування: чи готова європейська молодь захищати свої країни під час війни

Молодь Європи

Зокрема, у публікації вказано, що лише минулого тижня Захід відзначав 80-ту річницю висадки військ в Нормандії під час Другої світової війни. Тоді десятки тисяч молодих чоловіків рішуче стали до збройної боротьби, незважаючи на високі шанси загинути. На тлі заяв Джо Байдена про "найвеличніше покоління", яке перемогло у Другій світовій, сучасна європейська молодь прямо заявляє про відсутність бажання ризикувати життям у разі російського вторгнення.

Наприклад, опитування, яке було проведене у Великій Британії минулого тижня, показало, що лише 29% британців у віці від 18 до 24 років готові захищати свою країну від вторгнення. Континентальні європейці також не проявляють великої готовності. За даними опитувань, у разі війни лише 32% європейців готові стати до зброї.

Навіть у США, найпотужнішій військовій країні світу, опитування 2022 року показало, що лише 55% американців готові воювати у разі повномасштабної війни. Варто зазначити, що серед старшого покоління (50-64 роки) готових воювати значно більше, ніж серед молоді (18-34 роки).

Як відзначає видання, цей брак патріотизму може бути викликаний різними причинами. Серед них — зростаюча недовіра до урядів; втома та відраза від неправильно уявлених "вічних війн", які закінчилися поразкою; загальна втрата довіри до західних цінностей; почуття права на власний вибір, яке молодь зараз має у надлишку порівняно з їхніми попередниками, а також надмірні вибачення за минулі злочини Заходу та неспроможність навчити гордості за те, що Захід справді зробив.

Водночас Politico нагадує, що у 1930-х роках серед освіченої британської молоді теж панувала думка, що захищати британську монархію – не їхня справа. Їх навіть звинувачували у підігруванні Гітлеру. Проте, коли війна таки почалася, британська молодь запекло билася за свою країну, додало видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чому на думку військових молодь повинна воювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини