Головна Новини Світ ЄС Скільки років Україні ще чекатиме членства в ЄС: у Єврораді назвали приблизний термін
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки років Україні ще чекатиме членства в ЄС: у Єврораді назвали приблизний термін

Україні натякнули, що про конкретний вступ до ЄС може йтися не раніше 2030 року

30 серпня 2023, 17:24
Поділіться публікацією:

У Європейській Раді вважають, що Євросоюз має бути готовим до прийняття нових членів до 2030 року. При цьому конкретно про Україну, як про нового члена ЄС поки не йдеться. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву президента Європейської Ради Шарля Мішеля, яку цитує брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Скільки років Україні ще чекатиме членства в ЄС: у Єврораді назвали приблизний термін

Президент Європейської Ради Шарль Мішель. Фото: із відкритих джерел

"Я вважаю, що ми (Ред. – Євросоюз) маємо бути готовими — з обох боків — до 2030 року до розширення", — зазначив президент Євроради.

Варто зазначити, що нещодавно Мішель уже заявляв, що ЄС має бути готовим прийняти нові країни-члени до 2030 року. За його словами, розширення блоку є і залишатиметься процесом, що ґрунтується на заслугах, адже членство в ЄС несе як обов'язки, так і переваги.

При цьому у Єврокомісії відмовилися коментувати заяву голови Євроради.

Щодо перспектив вступу України до ЄС, то ще минулого року наша країна набула статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Тепер Київ має виконати низку умов для того, щоб стати повноправним членом блоку.

Станом на кінець червня наша країна виконала дві з семи умов, необхідних для початку переговорів. При цьому віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина не сумнівається, що переговори щодо вступу до ЄС розпочнуться цього року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна та Франція обговорюють перспективи членства України в ЄС. Україна має намір розпочати переговори щодо членства в ЄС до кінця року. Таку заяву під час прес-конференції у Парижі зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Також видання "Коментарі" повідомляло – постачання снарядів для України сповільнилося: скільки ЄС передав із обіцяного мільйона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини