Головна Новини Світ ЄС Скільки військової допомоги від ЄС отримає Україна у 2024 році: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки військової допомоги від ЄС отримає Україна у 2024 році: що відомо

Цього року військової допомоги від країн Євросоюзу надійде більше, ніж у 2023 році

31 січня 2024, 23:23
Поділіться публікацією:

У 2024 році Україна отримає від країн Європейського Союзу не менше 21 млрд євро військової допомоги. Про це після зустрічі з міністрами оборони країн ЄС повідомив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає портал "Коментарі".

Скільки військової допомоги від ЄС отримає Україна у 2024 році: що відомо

ЄС збільшує військову допомогу Україні. Фото з відкритих джерел

Жозеп Боррель розповів, що у ході зустрічі країни ЄС обмінялися узагальненими даними щодо підтримки України.

"Від початку російського вторгнення ЄС та країни-члени союзу разом надали Україні військове обладнання на 28 млрд євро. Цього року ця підтримка буде щонайменше дорівнювати 21 млрд євро. Тобто протягом одного року мінімальний показник, тому що деякі країни ЄС ще визначаються, становитиме 21 млрд євро у порівнянні з 28 млрд євро за перші два роки", — повідомив Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що повідомлення про необхідність додатково мобілізувати 500 тисяч громадян зашкодило процесу мобілізації та створило додаткову напругу у суспільстві. При цьому Максим Жорін відзначив, що в умовах війни потрібно усвідомити, що більшість чоловіків мають служити або бути готовими до служби, а тому всі чоловіки повинні мати відповідну підготовку, щоби при необхідності стати на захист України.

"Коментарі" також повідомляли, що зміни до закону про мобілізацію передбачають скасування відстрочки для державних службовців, зокрема для правоохоронців. Згідно з запропонованими змінами, право на відстрочку можуть втратити працівники Бюро економічної безпеки, Державного бюро розслідувань, Державної виконавчої служби, Національної поліції, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України, прокуратури, Бюро економічної безпеки, Служби судової охорони та Патронатної служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини