Головна Новини Світ ЄС Словаччина відмовилася засудити постачання ракет із КНДР до Росії: що заявила
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччина відмовилася засудити постачання ракет із КНДР до Росії: що заявила

Словаччина відмовилася засудити постачання ракет із КНДР до Росії, заявивши, що "немає доказів" поставок північнокорейських ракет до РФ для війни проти України

10 січня 2024, 17:54
Поділіться публікацією:

Словаччина виступила категорично проти того, щоб підписувати декларацію, яка містить засудження постачання північнокорейських ракет до Росії. Влада виправдовується "відсутністю доказів". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві міністерства закордонних справ Словаччини Юрая Бланара, повідомляє "Aktuality.sk".

Словаччина відмовилася засудити постачання ракет із КНДР до Росії: що заявила

Юрай Бланар. Фото: із відкритих джерел

"До міністерства закордонних справ Словаччини було направлено текст, який не можна коментувати. У ньому явно містяться результати, які необхідно спочатку вивчити. Наша сторона не має такої інформації, яка б підтвердила походження балістичних ракет", — сказано в заяві відомства.

Там уточнили, що якщо санкції Ради безпеки ООН, які передбачають ембарго на постачання північнокорейської зброї, було порушено, то Словаччина очікує на відповідні висновки від Ради безпеки.

У міністерстві додали, що уважно стежитимуть за розвитком подій у цьому питанні і приєднаються до ініціативи, як тільки будуть отримані "неспростовні докази".

Варто зауважити, що після осінніх виборів у Словаччині до влади прийшла проросійська партія. Вона, зокрема, припинила військову допомогу Україні.

Новий міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар ще 2014 року робив неоднозначні заяви про війну в Україні, говорив про громадянську війну і не визнавав російське вторгнення.

Варто нагадати, що раніше майже 50 країн підписали декларацію, яка засуджує постачання північнокорейських балістичних ракет Росії. Декларацію підписали майже всі країни ЄС, окрім двох – Угорщини та Словаччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кім Чен Ин натякнув, що готовий до великої війни з Південною Кореєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини