Головна Новини Світ ЄС Словацький політик, що лідирує на виборах, різко змінив думку про військову допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Словацький політик, що лідирує на виборах, різко змінив думку про військову допомогу Україні

Таку несподівану заяву зробив експрем'єр Словаччини Петер Пеллегріні

1 жовтня 2023, 21:15 comments2743
Поділіться публікацією:

Політикум Словаччини різко змінив  своє ставлення  щодо виділення військової допомоги  Києву. Це сталось після  того, як в країні відбулись вибори.

Словацький політик, що лідирує на виборах, різко змінив думку про військову допомогу Україні

Петер Пеллегріні (фото з відкритих джерел)

Про це заявив   колишній словацький прем'єр, голова партії HLAS Петер Пеллегріні, інформує  Dennikn.

Як стверджує політик, про виділення  військової допомоги Україні "більше не йдеться".за його словами, владі Словаччини "більше нічого надіслати" Україні.

Більше того, тепер в країні  висловлюють думки, що представники  нової влади хочуть максимально перевіряти, чи  виділена на законній підставі  військова допомога, вже надіслана  в Україну.

Як стверджує словацьке медіа, з заяви  екс-прем’єра  незрозуміло, як ця політична  партія реагуватиме  на комерційне замовлення щодо  виробництва зброї чи боєприпасів для Києва, які мають  виконати ряд державних та приватних оборонних компаній.

При цьому, перед початком  виборів в країні  згадуваний політик та його соціал-демократична сила HLAS виступили за те, щоб  продовжити надавати допомогу Києву та підтримували санкції проти Росії. Політична сила HLAS, як стверджує попередній підрахунок голосів, є третьою  на виборах і може ввійти до  коаліції з проросійською SMER.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про перемогу проросійської партії на виборах у Словаччині. У Словаччині на парламентських виборах перемогла популістська партія "Курс – соціальна демократія" (SMER), лідер якої Роберт Фіцо активно підтримує Кремль і виступає проти допомоги для України. 

Директор Українського інституту політики Руслан Бортник вважає, що також треба розуміти, що Словаччина є членом ЄС та НАТО. І це накладає свій відбиток.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини