Головна Новини Світ ЄС Соціологи з'ясували, скільки громадян ЄС схвалюють санкції проти РФ та підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціологи з'ясували, скільки громадян ЄС схвалюють санкції проти РФ та підтримку України

Війна в Україні розглядається у списку з 15 як одна з двох найважливіших проблем, що стоять перед ЄС

23 травня 2024, 16:15 comments3181
Поділіться публікацією:

Економічні санкції проти російського уряду, компаній та приватних осіб підтримують 72% громадян країн Євросоюзу, а 70% погоджуються з наданням фінансової підтримки Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Євробарометр".

Соціологи з'ясували, скільки громадян ЄС схвалюють санкції проти РФ та підтримку України

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Усвідомлюючи, що Росія є країною-агресором і веде повномасштабну війну проти українського народу, 87% громадян ЄС згодні з наданням гуманітарної підтримки людям, які постраждали від війни, а 83% згодні з тим, щоб приймати в Європейському Союзі біженців від війни.

Майже 60% схвалюють надання Україні статусу кандидата до Євросоюзу та фінансування ЄС закупівель та постачання військової техніки в Україну.

Серед останніх криз найбільший вплив на погляди громадян ЄС на майбутнє зробило вторгнення Росії в Україну (42%), за ним йдуть пандемія та інші кризи в галузі охорони здоров'я (34%), а також економічна та фінансова криза (23%).

Війна в Україні розглядається у списку з 15 як одна з двох найважливіших проблем, що стоять перед ЄС, і на неї припадає 35% відповідей, що на 7 процентних пунктів більше, ніж у листопаді минулого року. Далі йдуть імміграція (24%), міжнародна ситуація (22%) та інфляція (19%).

Інфляція залишається найбільш згадуваною проблемою, з якою стикається країна (38%), хоча її частка знизилася на 6 процентних пунктів порівняно з попереднім дослідженням.

Стандартний Євробарометр проводився з 3 по 28 квітня 2024 року у 27 державах-членах. При цьому 26399 громадян ЄС були опитані особисто.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи активізується Захід в підтримці України: яку роль відіграє позиція США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини