Головна Новини Світ ЄС Сьомий пакет військової допомоги для України від Швеції: що отримають ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьомий пакет військової допомоги для України від Швеції: що отримають ЗСУ

Швеція підготувала для України нову партію військової допомоги

31 серпня 2022, 17:21
Поділіться публікацією:

Україна отримає нову партію військової допомоги від Швеції. З початку повномасштабного вторгнення Росії в нашу країну, це вже 7 пакет. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на відповідну заяву міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде в Twitter.

Сьомий пакет військової допомоги для України від Швеції: що отримають ЗСУ

Сьомий пакет військової допомоги для України від Швеції (фото з відкритих джерел)

Очільниця дипломатичного відомства Швеції повідомила, що ЗСУ отримають партію боєприпасів для артилерії, що вартує 500 мільйонів шведських крон або близько 50 млн євро.

 Окрім цього, міністр заявила, що Швеція й надалі буде допомагати Україні, відтак, це не останній пакет допомоги.

Анн Лінде повідомила, зараз Шведське управління з питань військового забезпечення та збройні сили вивчають можливості для передачі  нашій країні важкого озброєння та ППО, зокрема шведські артилерійські установки Archer та переносні зенітно-ракетні комплекси RBS70.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що США відправить в Україну "Вампірів". Вони перетворюють машини на смертоносну зброю проти безпілотників.  Американці в середу оголосили про новий пакет підтримки для України, яка веде війну проти Росії. У цьому пакеті відправлять артилерію та зенітну техніку на 3 мільйони доларів. Серед іншого у ньому присутня автомобільна модульна ракетна установка під ім’ям "Вампір". Це обладнання має одну особливість, яка значно полегшує його використання. "Вампірів" виготовляє американська компанія L3Harris. Це чотириствольна ракетна установка, яка має лазерне наведення для знищення цілей. Що важливо, для роботи зброї не потрібен спецтранспорт. Установка легко переміщується і встановлюється за дві години на позашляховиках.

  

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини