Головна Новини Світ ЄС Сплеск COVID у Європі: чому запроваджують ревакцинацію та щеплення дітям
commentss НОВИНИ Всі новини

Сплеск COVID у Європі: чому запроваджують ревакцинацію та щеплення дітям

Такі дії необхідні для зменшення щоденної кількості захворювань та запобігання новій хвилі коронавірусу

26 листопада 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Європейські країни розширили ревакцинацію від COVID-19, розпочали виконання планів щодо вакцинації дітей і посилили деякі обмеження, оскільки необхідно посилити боротьбу у зв'язку зі сплеском випадків коронавірусу та негативними економічними наслідками. Про це повідомляє Reuters.

Сплеск COVID у Європі: чому запроваджують ревакцинацію та щеплення дітям

Лікарі в захисних костюмах - фото з відкритих джерел

Європа знаходиться в центрі останньої хвилі COVID-19, повідомляючи про мільйон нових випадків зараження приблизно кожні два дні, і тепер на неї припадає майже дві третини нових випадків зараження в усьому світі.

Європейська комісія запропонувала у четвер жителям ЄС зробити прискорювальні щеплення, якщо вони хочуть поїхати до іншої країни наступного літа без необхідності здачі додаткових тестів або карантину.

Багато країн впроваджують або розширюють використання ревакцинацій, хоча Всесвітня організація охорони здоров’я хоче, щоб найуразливіші люди у всьому світі були повністю вакциновані першими. Європейський центр з профілактики та контролю захворювань (ECDC) рекомендував вакцини, що посилюють попереднє щеплення, для всіх дорослих, з пріоритетом для осіб старше 40 років.

У деяких країнах планується запровадження вакцинації маленьких дітей. Зокрема наглядовий орган ЄС у четвер схвалив застосування вакцини Pfizer і BioNTech для дітей віком від 5 до 11 років у меншій дозі, після того, як у травні дозволив її для дітей віком від 12 років. Європейська комісія ухвалить остаточне рішення стосовно щеплення дітей у п'ятницю.

Як повідомляли раніше "Коментарі", голова німецької компанії BioNTech Угур Шахін заявив, що робити щеплення від коронавірусу, швидше за все, потрібно буде щороку. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини