Головна Новини Світ ЄС США і Польща обговорили можливість надання українцям винищувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

США і Польща обговорили можливість надання українцям винищувачів

Польща планує надати винищувачі для України

6 березня 2022, 09:18 comments1415
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати працюють з Польщею над можливістю надання Польщі винищувачів Україні та проводять консультації з іншими союзниками. Про це заявив речник Білого дому для CNN.

США і Польща обговорили можливість надання українцям винищувачів

Фото ілюстративне / Pixabay

Президент України Зеленський заявив союзникам, що Україні необхідні винищувачі для захисту своєї території. Таку допомогу можуть надати країни Східної Європи.

Під час розмов з Польщею представники США обговорюють можливості для підтримки сусідньої з Україною Польщі, якщо вона вирішить передати такі літаки Україні. Речник адміністрації Білого дому не уточнював про які варіанти допомоги йшлося.

Однак за інформацією Сполучених штатів, відправка винищувачів в Україну це "суверенне рішення, яке будь-яка країна ухвалює самостійно". Поки що перед Польщею стоїть завдання опрацювати чимало логістичних питань щодо передачі літаків в Україну.

Двоє законодавців, які брали участь у розмові з президентом України напередодні в суботу, 5 березня, сказали, що Зеленський заявив, що Польща дала сигнал про готовність відправити винищувачі МіГ, але там чекають, поки США дозволять.

За інформацією Генштабу, західні партнери для авіації Повітряних Сил Збройних Сил України передали партію ракет класу "повітря-повітря", якими озброїли наші винищувачі. Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон повідомив, що країна передасть летальну військову допомогу Україні. Уряд Румунії відправляє в Україну боєприпаси та військову техніку, серед яких бронежилети та каски, паливо, медичне обладнання, медикаменти на суму понад три мільйони євро. Чимало країн готують гуманітарні вантажі для українців та пообіцяли надали зброю Україні.

Як повідомляв портал, міністерка закордонних справ Швеції Анна Лінде повідомила, що її країна направить Україні військову допомогу. Швеція передасть 5 000 одиниць протитанкової зброї, 5 000 шоломів, 5 000 щитів і 135 000 польових пайків, а ще 500 мільйонів шведських крон для Збройних сил України. Про це вона написала в Твітері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини