Головна Новини Світ ЄС США можуть скоротити допомогу Україні: Борель розповів, як має відреагувати ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть скоротити допомогу Україні: Борель розповів, як має відреагувати ЄС

Жозеп Боррель заявив, що підтримка України від ЄС має посилитись

11 листопада 2023, 15:27 comments1687
Поділіться публікацією:

Допомога США Україні, швидше за все, скоротиться, тож країни Євросоюзу мають бути політично готовими на цьому тлі продовжувати підтримувати Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час Конгресу партії європейських соціалістів у Малазі зробив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

США можуть скоротити допомогу Україні: Борель розповів, як має відреагувати ЄС

Жозеп Борель. Фото: із відкритих джерел

"У нас багато проблем, які стануть випробуванням для ЄС. Передусім – Україна, де перспектива перемоги над Росією не є миттєвою. І ми, європейці, які маємо необхідні засоби для цього, повинні бути готовими, політично висловлюючись, продовжувати допомагати Україні, враховуючи, що підтримка США, швидше за все, зменшиться", — висловився топ-дипломат ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підтримка України гальмується як США, так і ЄС. Новообраний речник Палати представників Майк Джонсон заявив, що фінансування для допомоги Україні та Ізраїлю слід розглядати окремо, а не одним пакетом, як пропонував Білий дім. Євросоюз поставив нам менше третини із обіцяного мільйона снарядів. А прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та його новопризначений словацький колега Роберт Фіцо привселюдно закликають ЄС припинити надавати Україні військову допомогу. Крім того, Угорщина блокує виділення траншу в 500 мільйонів євро з Європейського фонду світу, який використовують для військової підтримки України, а також не дає країнам Євросоюзу узгодити довгострокове надання нашій країні 50 млрд євро. Про що говорить те, що відбувається? Як ситуація може розвиватись далі? Чи може Україна залишитися без підтримки провідних союзників? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пристрасті розпалюються: Кулеба з докором звернувся до Заходу через підтримку України у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини