Головна Новини Світ ЄС США звинувачують українця у масштабній кібератаці
commentss НОВИНИ Всі новини

США звинувачують українця у масштабній кібератаці

Громадянина України Ярослава Васинського було заарештовано минулого місяця в Польщі

9 листопада 2021, 00:00
Поділіться публікацією:

У США підозрюють 22-річного українця в участі в хакерському угрупуванні REvil, яке організувало з метою отримання прибутку низку гучних кібератак. Про це пише американське видання CNN. Міністерство юстиції США висунуто звинувачення підозрюваному з України у зв'язку з атакою хакерів понад 1500 компаній.

США звинувачують українця у масштабній кібератаці

Хакери (фото з відкритих джерел)

Громадянина України Ярослава Васинського було заарештовано минулого місяця в Польщі, зараз він очікує екстрадиції до США. Мін'юст США звинувачує його в участі у створенні програм-споживачів, відомих як REvil. Їхня діяльність обійшлася американським фірмам у мільйони доларів. 22-річний українець почав поширювати вірусне програмне забезпечення у квітні 2019 року, періодично його відновлюючи та покращуючи у процесі роботи. змові з метою відмивання грошей. Правоохоронці перехопили 6 мільйонів доларів, які, на їхню думку, були ще одним викупом жертв вірусної атаки для розробників.

Нагадаємо, агентство Associated Press виявило докази, що свідчать, що російські хакери вже дісталися Національної стрілецької асоціації (NRA). Російська банда кіберзлочинців під назвою Rifle виклала у мережу файли NRA. Файли не містять нічого, що компрометує: вони належати до грантів, які видавалися цією організацією. Хакери опублікували їх у мережі Darknet. Метою оприлюднення є показати жертві, що її зламали та отримали доступ до службової чи особистої інформації. Ендрю Аруланандам (Andrew Arulanandam), прессекретар NRA, заявив, що організація вживає заходів щодо фізичної та цифрової безпеки. Анонімний співрозмовник інформаційного агентства пояснив, як сталося проникнення. Усі ознаки вказують на те, що кіберзлочинці використовували електронну пошту, оскільки з нею останнім часом виникали проблеми.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини