Головна Новини Світ ЄС Стала відома країна, яка може ініціювати вихід із ЄС та НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома країна, яка може ініціювати вихід із ЄС та НАТО

Одіозний кандидат в уряд Словаччини хоче ініціювати вихід із ЄС та НАТО

23 жовтня 2023, 10:35 comments1264
Поділіться публікацією:

На Словаччину чекають непрості часи, адже країна може кардинально переглянути свій зовнішньополітичний курс. Словацький політик Рудольф Гуляк, чию кандидатуру на посаду міністра з питань довкілля відмовилася підтримувати президент, публічно заявив, що намагатиметься ініціювати референдум про вихід Словаччини з ЄС та НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Euractiv".

Стала відома країна, яка може ініціювати вихід із ЄС та НАТО

Словаччина. Фото: із відкритих джерел

Гуляк розповів, що його націоналістична Словацька національна партія просуватиме ідею щодо проведення референдуму щодо виходу Словаччини з НАТО та ЄС. І лише народ Словаччини вирішить, як далі бути. Однак політик додав, що в партії просуватимуть свою програму настільки, "наскільки це дозволить вага їхнього мандата у коаліції".

При цьому такі заяви Гуляка під час теледебатів викликали серйозне занепокоєння лідерів майбутньої коаліції і ті спробували дистанціюватися від нього.

"Ми наполягатимемо на чіткому закріпленні членства Словаччини в НАТО та ЄС у програмній заяві уряду", — заявив Петер Пеллегріні, лідер партії "Глас" і кандидат на посаду спікера парламенту, коментуючи заяву Гуляка.

Раніше Пеллегріні давав обіцянку, що його партія не приєднається до кабінету переможця виборів Роберта Фіцо, якщо Братислава офіційно заявить про зміну зовнішньополітичного курсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Словаччині на парламентських виборах перемогла популістська партія "Курс – соціальна демократія" (SMER), лідер якої Роберт Фіцо активно підтримує Кремль і виступає проти допомоги для України. Як події у Словаччині можуть розвиватись далі? Про що говорить загальне ослаблення прихильників України – як у ЄС, так і США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини