Головна Новини Світ ЄС Стала відомо, коли ЄС може виділити Україні €50 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відомо, коли ЄС може виділити Україні €50 млрд

Названо дату можливого виділення Євросоюзом макрофінансової допомоги Україні

18 січня 2024, 21:29
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що 1 лютого відбудеться саміт Європейської ради, на якому може бути ухвалене позитивне рішення про виділення фінансової підтримки Україні в розмірі 50 мільярдів євро за програмою Ukraine Facility. Про це Шмигаль повідомив у Telegram, передає портал "Коментарі".

Стала відомо, коли ЄС може виділити Україні €50 млрд

ЄС працює над виділенням Києву €50 млрд. Фото з відкритих джерел

Денис Шмигаль розповів, що програма Ukraine Facility передбачає не лише виділення коштів, але й системну трансформацію України на шляху до Європейського Союзу.

Прем'єр зазначив, що український уряд сформував драфт плану та бачення реалізації програми. Він повідомив, що Кабінет Міністрів отримав від Європейської комісії коментарі, які вже опрацьовуються.

Денис Шмигаль додав, що найближчими тижнями планується зустріч з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, щоби обговорити всі нагальні питання та зняти можливі перепони на шляху до реалізації Ukraine Facility.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини