Головна Новини Світ ЄС Стало відомо, чи відмовиться Євросоюз від російського газу до кінця цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи відмовиться Євросоюз від російського газу до кінця цього року

У ЄС незабаром почне працювати закон, який дозволить урядам блокувати закупівлі газу без введення санкцій

16 березня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон заявила, що ЄС посилює тиск на імпортерів зрідженого газу з РФ, щоб значно скоротити закупівлі. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Стало відомо, чи відмовиться Євросоюз від російського газу до кінця цього року

Газ. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, останні зусилля Європейського Союзу спрямовані на перерозподіл поставок та підрив фінансування російської військової машини. Сімсон у п'ятницю обговорювала питання зростання поставок ЗПГ із представником США, які зараз є найбільшим постачальником зрідженого газу до ЄС.

"Моє послання полягало в тому, що цей рік має принести подальшу відмову від російського експорту. У ЄС ми поступово нарощуємо тиск на європейських гравців з метою скорочення закупівель російського ЗПГ, і тут знову важлива впевненість у постачаннях із США", — пояснила єврокомісар.

За її словами, європейські уряди отримають новий інструмент для припинення закупівлі російського газу, коли запрацює новий закон, який дозволить блокувати такі потоки без введення додаткових санкцій. Це станеться за кілька тижнів.

Це дозволить країнам ЄС тимчасово заборонити російським та білоруським експортерам бронювати інфраструктурні потужності, необхідні для постачання ЗПГ.

"В останні місяці ми бачили, що Росія зменшила свої доходи, але нам ще потрібно зробити набагато більше, щоб запобігти надходженню російського ЗПГ на європейські ринки", — підсумувала Сімсон.

Читайте також на порталі "Коментарі" – постачання російського газу через Україну після 2024 року: до Міненерго зробили заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Денис Шмигаль підтвердив, що Україна готова продовжити транзит російського газу, але є умова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини