Головна Новини Світ ЄС Стало відомо, коли ЄС введе паспорти вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли ЄС введе паспорти вакцинації

Пропуск зможуть отримати і громадяни третіх країн

4 травня 2021, 21:13
Поділіться публікацією:

Європейський Союз введе паспорти вакцинації проти COVID-19 для туристів із другої половини червня. Про це повідомив прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, пише видання "Українська правда", посилаючись на La Reppublica.

Стало відомо, коли ЄС введе паспорти вакцинації

Стало відомо, коли ЄС запровадить паспорти вакцинації - фото з відкритих джерел

"Європейський зелений пропуск буде готовий з другої половини червня. Тим часом італійський уряд ввів національний зелений пропуск, який вступить у силу з другої половини травня. Світ хоче поїхати в Італію, і Італія готова вітати світ знову. Я не сумніваюся, що туризм у нашій країні знову стане сильнішим, аніж раніше", - сказав італійський чиновник.

Маріо Драгі також підкреслив, що такий пропуск зможуть отримати і громадяни третіх країн.

За словами прем'єр-міністра Італії, завдяки італійському перевалу туристи зможуть вільно подорожувати, пересуватися без карантину, якщо доведуть, що побороли коронавірус, зробили щеплення або мають негативний результат тесту.

Нагадаємо, що Україні знадобиться система "паспортів вакцинації", як в інших європейських державах або Сполучених Штатах. Таку думку висловив президент Володимир Зеленський.

Майже відразу ж з'явилася й інформація про введення спеціальних "сертифікатів", які підтверджують проходження вакцинації від коронавірусу. Подібні документи, за словами єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретона, з'являться у ЄС вже в червні (із 15 числа).

Інтернет-видання "Коментарі" звернулося до експертів, щоб дізнатися плюси і мінуси введення подібних документів як у світі, так і в нашій країні. Подробиці читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини