Головна Новини Світ ЄС Стало відомо, коли в ЄС діятимуть ковід-паспорти
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли в ЄС діятимуть ковід-паспорти

В Євросоюзі планують ввести цифрові "зелені сертифікати", які допоможуть туристам вільно пересуватися Європою

23 квітня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

Європейський союз планує найближчим часом ввести цифрові "зелені сертифікати". Дані документи приєднають до єдиної системи всі країни Євросоюзу. Тож туристи зможуть безпроблемно пересуватися територією ЄС. Дану інформацію повідомив комісар ЄС з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, передає Інтерфакс-Україна.

Стало відомо, коли в ЄС діятимуть ковід-паспорти

Коли в Євросоюзі введуть ковід-паспорти. Фото: cdn.profi.travel/

За його словами дана система буде готова вже до першого червня.

Рішення про введення "зелених сертифікатів" — важливий крок для створення необхідної інфраструктури. Щоб отримати документ, особі потрібно вакцинуватися, перехворіти на інфекцію або мати негативний результат тесту на коронавірус.

Відповідний сертифікат буде видаватися безплатно в цифровому або паперовому вигляді.

На думку комісара ЄС з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелли Кіріакідіс, даний документ найшвидше дозволить громадянам реалізувати своє право на вільне пересування скоординованим і безпечним чином.

Нагадаємо, що нещодавно стався скандал — американська компанія Pfizer виявила в Мексиці та Польщі підроблені вакцини від коронавірусу. Відомо, що препаратом-підробкою встигли вакцинувати близько 80 осіб в Мексиці. У Польщі ж фальшиву вакцину оперативно вилучили. Препарат-підробка виявився ліками проти зморщок. Детальніше про скандал можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, чи введуть в Україні паспорти вакцинації. Вакцинація від коронавірусу в країнах світу відбувається з різною швидкістю. Українці поки дуже повільно просуваються в цьому напрямку. Чи доцільно в нас створювати ковідні документи, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини