Головна Новини Світ ЄС Стало відомо на скільки мільярдів ЄС закупив у РФ сировини за час великої війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо на скільки мільярдів ЄС закупив у РФ сировини за час великої війни

Після проведеного розслідування стало відомо, що ЄС імпортував із Росії сировини на 13,7 млрд євро за час війни

25 жовтня 2023, 08:25 comments1293
Поділіться публікацією:

Санкційний тиск проти Росії посилювався з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, але при цьому ЄС так і не зміг відмовитись від торгівлі з країною-агресором. Європейський Союз із лютого 2022 року продовжив імпортувати з Росії "критично важливу" сировину, таку як титан і нікель, на загальну суму 13,7 мільярда євро, причому у компаній, пов'язаних із оточенням російського диктатора Путіна. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у розслідуванні порталу Investigate Europe на основі даних Євростату та аналітичного центру при Єврокомісії – Об'єднаного дослідницького центру.

Стало відомо на скільки мільярдів ЄС закупив у РФ сировини за час великої війни

Євро. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, на перший погляд може здатися, що ЄС у 11 пакетах санкцій проти Росії перекрив усі можливі шляхи, якими до російського бюджету надходили мільярди від торгівлі з Євросоюзом. Але це лише на перший погляд. Якщо копнути глибше, то виявиться, що чиновники ЄС таки вирішили залишити лазівки для торгівлі з Росією за деякими групами товарів. Винятки запровадили для 34 видів "критично важливої" сировини. Причину такого рішення не стали особливо вигадувати, обґрунтувавши його тим, що в Росії дешевше купувати сировину та й для переорієнтації на інші ринки потрібно багато часу.

У матеріалі йдеться, що якби ЄС відмовився від сировини з Росії, то могли б початися проблеми з виробництвом різної електроніки, сонячних панелей та електромобілів.

Виходячи від даних Investigate Europe, з березня 2022 по липень 2023 ЄС завіз з Росії "критично важливої сировини" на 13,7 мільярда євро, причому з січня по липень цього року сума поставок склала більше 3,7 мільярда євро.

Наголошується, що гроші, які сплатили європейці, йдуть не лише до бюджету РФ, а й у компанії, пов'язані з Кремлем. Тобто, безпосередньо Путіну та його оточенню.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на санкції, лідер ЄС імпортує нафту з РФ: подробиці скандалу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський розповів, що не так із санкціями проти РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

25 жовтня 2023, 10:38

Ну только надо добавить, что транзит идет и через территорию украины и украина за это получает деньги которыми зеленский набивает себе карманы!!!


Новини