Головна Новини Світ ЄС Стало відомо, які європейські країни блокують санкції проти "Росатому"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які європейські країни блокують санкції проти "Росатому"

9 березня стало відомо, що Угорщина, Франція та Болгарія блокують санкції ЄС проти російської атомної енергетики

9 березня 2023, 18:23
Поділіться публікацією:

Європейські санкції проти російської атомної енергетики та державного холдингу "Росатом" блокують Угорщина, Франція та Болгарія. Про це повідомляє  PAP.

Стало відомо, які європейські країни блокують санкції проти "Росатому"

Санкції проти "Росатому" (фото з відкритих джерел)

За інформацією ЗМІ, найбільшим прихильником співпраці з російським "Росатомом" є Франція. Активно і гучно протестує проти санкцій ЄС Угорщина, посилаючись на національну безпеку. Окрім цього, Болгарія також заявляє про занепокоєння щодо безпеки постачання для своєї країни.

Сьогодні, включення до санкційного списку російської атомної енергетики наразі є головною вимогою української сторони.

"Українська сторона просить ЄС зайнятись питанням ядерного палива, вказуючи на те, що "Росатом" усвідомив, що має захисну парасольку в ЄС і все, що його стосується, виключено з під санкційної загрози. Українська сторона також повідомляє, що "Росатом" почав активну діяльність у сферах, не пов'язаних строго з атомною енергетикою", — повідомило журналістам джерело в ЄС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому так важливо запровадити санкції проти "Росатому" – які шанси, що це вдасться. 25 лютого президент України Володимир Зеленський наголосив на санкціях, які продовжують вводитися проти РФ. Він наголосив на необхідності розширити їх на російську атомну галузь, на "Росатом", усіх, хто причетний до ракетної програми та ядерного шантажу держави-терориста. Аналітик Фонду громадської дипломатії Олександра Ковальчук звертає увагу, що президент України неодноразово наголошував – наша країна прагне справедливого миру, заснованого на принципах Статуту ООН. І сподівається, що незабаром РФ взагалі не буде у складі Ради безпеки ООН, оскільки вона незаконно зайняла там місце колишнього СРСР і тероризує світ ядерною зброєю.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

9 березня 2023, 18:39

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь --- https://min.lc/vix


Новини