Головна Новини Світ ЄС Статус кандидата для України – у ЄС 3 країни категорично проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Статус кандидата для України – у ЄС 3 країни категорично проти

Сім країн Євросоюзу висловлювали пропозиції надати Україні інший формат, а не статус кандидата

10 червня 2022, 07:38 comments1958
Поділіться публікацією:

Загалом розмови про те, що Україна може отримати якийсь особливий формат співпраці з ЄС, оминаючи статус кандидата, почали піднімати вже сім країн. Якщо з чотирма країнами ще можна вести діалог і намагатися переконати їх, то решта трьох категорично проти того, щоб Україна отримала статус кандидата. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час спілкування зі ЗМІ повідомила віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції України Ольга Стефанишина, пише "DW".

Статус кандидата для України – у ЄС 3 країни категорично проти

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Враховуючи той факт, що консультації з усіма країнами-членами Євросоюзу ще триває Ольга Стефанишина не стала називати країни, які опираються тому, щоб Україна якнайшвидше отримала статус кандидата. При цьому віце-прем'єр натякнула, що всім і так уже зрозуміло, що проти майбутнього України в ЄС виступають не східноєвропейські та не балтійські країни.

За словами представника українського уряду, їй уже довелося почути багато різних пропозицій, як оминути варіант із наданням статусу кандидата. Говорилося, що Україна може отримати екстракандидатство чи умовне кандидатство.

Ольга Стефанишина зазначила, що час до 24 червня, коли має відбутися саміт ЄС і коли має бути озвучено рішення щодо України, ще є. Саме тому Україна не нікого відкрито критикуватиме, а продовжить працювати з тими країнами, які продовжують відмовляти приймати Україну в європейську сім'ю, навіть на особливих умовах.

"Упевнена, що 24 червня жоден із лідерів ЄС не зможе сказати Україні "ні", — переконана Стефанишина.

Читайте також на порталі "Коментарі" — санкції Зеленського проти Путіна: експерти пояснили, що це означає і чи можна тепер про переговори з Росією забути.

Також читайте на порталі "Коментарі" – у Зеленського розповіли, скільки щоденно гине українських військових, назвавши головну причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини