Головна Новини Світ ЄС Танки для ЗСУ: які країни та скільки можуть передати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Танки для ЗСУ: які країни та скільки можуть передати Україні

Німеччина офіційно оголосила, що готова надати Україні танки Leopard 2

25 січня 2023, 17:12
Поділіться публікацією:

25 січня Німеччина офіційно повідомила, що готова дати Україні танки Leopard 2. Раніше про своє рішення дати західні бойові машини для України оголосили кілька інших країни. "Коментарі" вирішили зібрати інформацію про те, хто і скільки дасть одиниць танків.

Танки для ЗСУ: які країни та скільки можуть передати Україні

Танки для України (фото з відкритих джерел)

 25 січня, офіційний Берлін оголосив, що надасть Україні танки Leopard 2 з власних запасів. Мова йде про одну роту, тобто 14 одиниць.

Планує передати танки Україні й Норвегія. За інформацією ЗМІ, мова йде вісім танків Leopard 2. В цієї країни є лише 36 таких танків.

Нещодавно прем'єр Нідерландів також повідомив, що його країна готова поставити ЗСУ західні танки. Він назвав цифру в  18 машин.

У Польщі заявили, що збираються також передати нам близько 14 танків Leopard.

У ЗМІ пишуть, що у Джо Байдена розглядають можливість передати Україні до півсотні Abrams. Один із з американських чиновників повідомив про від 30 до 50 танків Abrams.

Британський уряд готовий дати для армії України 14 танків Challenger.

Швеція також може передати ЗСУ танки Stridsvagn 122. Відомо, що це їх версія "Леопардів". Міністр оборони заявив, що поки не ведеться підготовка до постачання цих машин, але це може статися в майбутньому.

В Іспанії також заявили, що готові приєднатися до танкового альянсу з передачі Leopard 2 для України. Уряд готовий поставити 53 танки німецького зразка. Всього Іспанія купила у Німеччини 108 танків Leopard 2.

Португалія збирається готується відправити 4 танки Leopard 2. Сьогодні в країні є 37 одиниць,  серед них 12 є повністю справними.

 Французький президент Макрон заявив, що має намір передати легкі бойові танки для ЗСУ.  Мова йде про легкі колісні танки AMX-10 RC, але він не повідомив жодних подробиць про обсяги та терміни цих поставок.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Нідерланди хочуть відправити танки Leopard 2 Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини