Головна Новини Світ ЄС Терпець урвався: як Орбана покарають в ЄС за поїздку до Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Терпець урвався: як Орбана покарають в ЄС за поїздку до Путіна

В ЄС говорять, що настав час приборкати шахрайське президентство Віктора Орбана в Раді

11 липня 2024, 16:44 comments1512
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підриває позиції, прийняті Європейським Союзом і діє всупереч інтересам блоку. У зв'язку з цим, головування Угорщини в Раді ЄС необхідно припинити, заявила голова ліберальної фракції “Відновити Європу” Валері Хаєр.

Терпець урвався: як Орбана покарають в ЄС за поїздку до Путіна

Орбан і Путін

Угорщина розпочала шестимісячне головування з 1 липня. Однак, Орбан вже викликав суперечки своєю "мирною місією" та зустріччю з диктатором Володимиром Путіним.

Зокрема, Хаєр звинуватила Орбана у підриванні позицій ЄС та діях, які суперечать інтересам блоку.

"Настав час приборкати шахрайське президентство Віктора Орбана в Раді", — заявила вона і закликала Європейську Рада вивчити всі засоби, щоб зупинити головування Угорщини.

Втім, за інформацією Financial Times, юридична служба Європейського Союзу уже встановила, що переговори Орбана з Путіним під час його поїздки до Росії минулого тижня суперечать договорам ЄС.

Там відзначили, що дії Орбана порушують договори Євросоюзу, які забороняють будь-які "заходи, що можуть поставити під загрозу досягнення цілей Союзу".

Прем’єр Угорщини також порушив положення, яке закликає всіх членів здійснювати зовнішньополітичну діяльність "беззастережно в дусі лояльності та взаємної солідарності", додали джерела FT.

При цьому відомо, що ціла низка дипломатів та європейських політиків засудили візит Орбана до Москви. Зокрема, голова Європейської ради Шарль Мішель у коментарі Financial Times назвав поїздку Орбана до Путіна "політичною помилкою", зазначивши, що за 10 років роботи в ЄС ніколи не бачив такої жорсткої реакції з боку 26 інших країн на дії однієї.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Орбан відвідав Росію та провів зустріч із Путіним. При цьому відомо, що саме угорський прем’єр лобіює інтереси диктатора в Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини