Терпіння не безмежне: Борель розповів про відповідь Орбану на "мирний тур" до Росії та Китаю

Глави МЗС ЄС обговорять відповідь на "мирний тур" Орбана до Росії та Китаю

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу обговорять, як реагувати на поїздки прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Росії та Китаю, а також на позицію Угорщини щодо ролі ЄС в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, інформує "Reuters".

"Ми обговоримо те, що сталося, і позиції, зайняті угорським урядом", - заявив Боррель, назвавши їх "неприйнятними".

Деякі країни-члени хочуть, щоб блок зайняв жорсткішу позицію щодо Будапешта. Серед пропозицій – бойкот чи зниження рівня участі міністрів у неформальній зустрічі у Будапешті наприкінці серпня, хоча країни розходяться у думках щодо доцільності таких заходів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Орбан зробив заяву про "мирну місію": анонсував нові кроки Україною.

Також видання "Коментарі" повідомляло – голова Європейської Ради Шарль Мішель відповів прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану на його спробу вести переговори від ЄС для закінчення війни в Україні. За словами Мішеля, угорський лідер не має мандата на таку діяльність. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Reuters.

Шарль Мішель написав листа Віктору Орбану, в якому розкритикував "мирну місію" угорського прем'єра.

"Ротаційне головування Ради не відіграє жодної ролі у представленні Союзу на міжнародній арені і не отримало мандата Європейської Ради на участь від імені Союзу", - сказав Мішель.

Раніше "Коментарі" писали – не треба чекати закінчення війни: до якого кроку з РФ Орбан закликав ЄС.