Головна Новини Світ ЄС Три країни ЄС гальмують отримання Україною коштів із заморожених активів РФ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни ЄС гальмують отримання Україною коштів із заморожених активів РФ: подробиці

ЄС наступного тижня має схвалити план використання заморожених активів РФ

8 грудня 2023, 15:02
Поділіться публікацією:

Наступного тижня Єврокомісія має схвалити юридичну пропозицію щодо використання доходів від російських активів, заморожених за санкціями у зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну. Водночас кілька країн гальмують швидке отримання цих коштів Україною. Як передає портал "Коментарі", про це пише агентство "Reuters", з посиланням на посадових осіб ЄС та дипломатичні джерела.

Три країни ЄС гальмують отримання Україною коштів із заморожених активів РФ: подробиці

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

За інформацією співрозмовників, очікується, що законопроект буде ухвалено 12 грудня, за два дні до остаточного саміту 27 лідерів країн ЄС.

Однак, за даними агентства, Україні не варто чекати миттєвих добрих новин про отримання коштів від заморожених російських активів через сумніви трьох ключових країн – Бельгії, Німеччини та Франції.

ЄС заявляє, що заморозив російські активи на суму близько 21,5 млрд євро і що ще 300 млрд євро коштів російського центрального банку знерухомлено в ЄС та G7. Близько 125 млрд євро із цієї суми перебувають у бельгійській компанії Euroclear.

За даними агентства, пропозиція Єврокомісії наступного тижня буде спрямована на запровадження стандартних правил поводження з цими активами у всіх країнах ЄС. Для її прийняття потрібна одностайна підтримка 27 країн-членів ЄС.

За словами співрозмовників, ця пропозиція уточнить юридичні зобов'язання залучених установ.

Чиновники заявили, посилаючись на судові ризики, управлінські питання та критику Європейського центрального банку, що ця пропозиція не міститиме прямої пропозиції перерахувати нові надходження від цих активів до бюджету ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять тривожні сигнали зі США: чи не виявимося ми віч-на-віч з агресором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 грудня 2023, 15:12

Варто рік перечекати потім всі перевзуються і доведеться відповідати за рейдерство. В Україні постійно перевзуваються. Забуті АТО та кордони 1991 за кілька годин, боротьба з корупцією, весна прийде саджати будемо, захищаємо всю Європу, 1 до 10, ... Багато чого просто "забувають". А какая разница! Виграш програш - різниця велика? 4 останні літери однакові.


Новини