Головна Новини Світ ЄС Три країни ЄС проти купівлі боєприпасів Україні за рахунок заморожених активів РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни ЄС проти купівлі боєприпасів Україні за рахунок заморожених активів РФ

Мальта, Люксембург та Угорщина висловили сумніви щодо використання доходу від російських активів на закупівлю боєприпасів для України

14 березня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:

Країни-члени ЄС виступили проти плану глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн використати прибуток, отриманий від заморожених російських активів, для закупівлі зброї для України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Три країни ЄС проти купівлі боєприпасів Україні за рахунок заморожених активів РФ

Заморожені російські активи Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що це відбувається на тлі чуток про те, що пропозиція про заморожування активів буде представлена ближче до саміту лідерів ЄС наступного тижня.

Водночас неназваний європейський чиновник заявив, що Мальта, Люксембург та Угорщина на зустрічі послів 27 країн ЄС у середу висловили сумнів щодо використання доходу від російських активів на закупівлю боєприпасів для України.

За їхніми словами, бажання фон дер Ляєн використати гроші для поповнення запасів зброї України, що скорочуються, ускладнило переговори, оскільки було досягнуто спільної згоди, що вони мають піти на відновлення.

Читайте також на порталі "Коментарі" – стало відомо, коли Україна може отримати перший транш із заморожених активів Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Єврокомісія протягом двох тижнів може надати офіційну пропозицію щодо використання заморожених російських активів – на користь України (не виключено, що й на зброю). Раніше в США вже наголошували на важливості направити заморожені активи РФ (левова частка яких знаходиться в Європі) на підтримку України. При цьому, на думку глави Мінфіну США Джанет Йеллен, заморожені російські активи на суму 300 млрд дол і їхня конфіскація не зможуть замінити Україні допомогу від Сполучених Штатів, яка, на жаль, продовжує блокуватися трампістами. Як епопея з конфіскацією російських активів чи хоча б відсотків від них на користь України може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини