Головна Новини Світ ЄС У Барселоні планують заборонити здавати житло туристам
commentss НОВИНИ Всі новини

У Барселоні планують заборонити здавати житло туристам

У відповідь на антитуристичні протести Барселона заборонить короткострокову оренду житла

24 червня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

У відповідь на обурення місцевих жителів, пов'язане з туристичним напливом, влада Барселони ухвалила рішення: починаючи з 2029 року місто заборонить здачу житла туристам. Цей захід має допомогти вирішити проблему дефіциту житла для місцевих та знизити вартість оренди.

У Барселоні планують заборонити здавати житло туристам

У Барселоні планують заборонити здавати житло туристам

Як повідомляє мер міста Жауме Колбоні, за останнє десятиліття вартість житла в Барселоні зросла на 70%. Тому до листопада 2028 року Барселона скасує ліцензії на 10 101 квартиру, які зараз здаються у короткострокову оренду. Це означає, що "з 2029 року", якщо не буде жодних затримок, "туристичні квартири... зникнуть із Барселони"

"Ці 10 тисяч квартир підуть на ринок для оренди або продажу для мешканців міста", — додав Колбоні.

Це рішення викликало різні реакції серед місцевих жителів, і серед представників туристичної індустрії.

За словами Тревел-експертів, хоча це нововведення і не зменшить загальну кількість відвідувачів міста, воно значно ускладнить процес планування поїздок і може призвести до збільшення вартості проживання в Барселоні.

Крім того, "Коментарі" писали, що Пальма-де-Майорка, перлина іспанського туризму також зіткнулася з серйозною проблемою — масовим туризмом. Мер Хайме Мартінес запропонував низку рішучих заходів, щоб приборкати неконтрольований потік відпочиваючих та його негативні наслідки.

Читайте на порталі "Коментарі" — Японія знову відкрилася для туристів, і кількість іноземців стрімко зросла. Однак не всі радіють такому напливу відвідувачів. У відповідь на збільшення кількості туристів та падіння вартості місцевої валюти, в Японії почали запроваджувати нові тарифи, які змусять іноземців платити більше, ніж місцевих мешканців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини