Головна Новини Світ ЄС У Болгарії відмовлялися реєструвати дитину з одностатевої сім'ї: що вирішив суд ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Болгарії відмовлялися реєструвати дитину з одностатевої сім'ї: що вирішив суд ЄС

Суд ЄС визнав дітей з одностатевих сімей громадянами Союзу

14 грудня 2021, 16:34
Поділіться публікацією:

До суду Євросоюзу подали позов матері неповнолітньої дівчинки, шлюб яких зареєстровано в Іспанії, через те, що влада Болгарії не видавала документів на неповнолітню дитину. Про це повідомляє polsatnews.

У Болгарії відмовлялися реєструвати дитину з одностатевої сім'ї: що вирішив суд ЄС

В ЄС одностатеві шлюби з дітьми вважають рівноцінними сім'ями, фото з відкритих джерел

У рішенні суду вказано, що діти з одностатевих шлюбів мають право отримати посвідчення особи ЄС або паспорт громадянина країни-члена Союзу. Тому у свідоцтвах може бути вказано двох жінок як батьків, або двох чоловіків як батьків.

В рішення суду вказано, що неповнолітній громадянин будь-якої країни Європейського Союзу має право отримати посвідчення особи або паспорт на підставі довідки РАГСу, якщо він чи вона мають одностатевих батьків.

"Неповнолітня дитина має свідоцтво про народження, де ідентифіковано двох осіб тієї ж статі як його батьків. Тоді держава-член, громадянином якої є ця дитина, зобов’язана видати їй/йому посвідчення особи, картку або паспорт без попереднього оформлення національними органами свідоцтва про народження", – повідомляє Європейський суд справедливості.

Крім того, така дитина має право проживати з одним із одностатевих батьків та подорожувати з ними навіть в тих країнах, де такі шлюби не визнають. Тобто такі шлюби з дітьми визнаються сім'єю на території ЄС.

Судді в Софії не сумнівалися, що дівчина – громадянка Болгарії, але не знали як діяти з формальними питаннями, пов’язаними з видачею документів, оскільки в Болгарії немає закону про зареєстровані одностатеві стосунки.

Як повідомляв портал "Коментарі", Євросоюз не допоможе Україні військами у разі вторгнення Росії. Україна може бути впевнена у політичній, дипломатичній, економічній і фінансовій підтримці ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини