Головна Новини Світ ЄС У Чехії озвучили оптимістичний прогноз щодо старту переговорів про членство України в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії озвучили оптимістичний прогноз щодо старту переговорів про членство України в ЄС

Глава МЗС Чехії Ян Липавський зазначив, що Києву треба буде попрацювати над своїм законодавством

3 жовтня 2023, 10:47
Поділіться публікацією:

Чехія активно просуватиме ідею про те, щоб переговори про членство України в Європейському Союзі розпочалися вже цієї осені або на початку 2024 року. Зі свого боку, український парламент має зробити крок назустріч і якнайшвидше врегулювати всі необхідні питання щодо українського законодавства, щоб воно відповідало всім європейським нормам. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання ČTK, цитуючи заяву міністра закордонних справ Чехії Яна Липавського.

У Чехії озвучили оптимістичний прогноз щодо старту переговорів про членство України в ЄС

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Було чітко заявлено, що якщо Україна буде в Європейському Союзі, це чітка гарантія безпеки, тому що Європейський Союз – це мирний проект. Однак це правда, що Україна має змінитися, адаптувати своє законодавство до права ЄС. ЄС – це довгий шлях" , — Заявив міністр.

При цьому дипломат зазначив, що в Європі хочуть, щоб Україна ухвалила необхідні стандарти та адаптувала свою правову систему до європейської.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відносини України із трьома країнами-сусідками, членами ЄС, які в середині вересня відмовилися зняти ембарго на українське зерно, розпалилися ще більше. Керівництво Польщі на тлі виборчої кампанії посилило місцеву "повістку" та продовжує критикувати президента України Володимира Зеленського за його випади на адресу поляків на Генасамблеї ООН. Переможець виборів у Словаччині лідер партії SMER Роберт Фіцо підтверджує свої передвиборчі обіцянки припинити допомогу Україні. Перемозі Фіцо відверто радіє такий же проросійськи налаштований прем'єр Угорщини Віктор Орбан, який раніше висунув ультиматум офіційному Києву (мовляв, Угорщина не підтримуватиме на міжнародній арені Україну, допоки та не розширить права угорської меншини на Закарпатті). Про що говорить те, що відбувається? Як Україні налагодити стосунки із європейськими сусідами? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини