Головна Новини Світ ЄС У Чехії заявили, що головна мета Росії стосується не України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії заявили, що головна мета Росії стосується не України

Глава МЗС Чехії вважає, що Європа не має підпустити Росію до своїх кордонів

26 грудня 2023, 09:12
Поділіться публікацією:

Європі потрібно тримати Росію якнайдалі від своїх кордонів, і для цього потрібно продовжувати допомогу Україні. Тому що Москва має імперські амбіції, і на окупації України точно не зупиниться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю CTK заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський.

У Чехії заявили, що головна мета Росії стосується не України

Міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський

"Ми повинні пам'ятати, що в Україні ми стримуємо імперську експансію Росії, яка гострить зуби на центральноєвропейський регіон, країни Балтії", — зазначив міністр.

За його словами, допомога Україні – військова, гуманітарна, фінансова, політична чи моральна – йде на користь європейській безпеці.

"Якщо Україна впаде, ми зіткнемося з Росією ближче – буквально на кордонах Євросоюзу, дуже близько до Чехії, і ми не маємо цього допустити", – зазначив дипломат.

За словами Липавського, втома від війни, про яку часто говорять, проявляється по-різному. "Однак, якщо буде так, що ми втомимося від власної безпеки, то втратимо і свободу, і суверенітет", — зазначив міністр.

Ліпавський вважає, що треба пояснити населенню країн Європи, чому важливо продовжувати допомогу Україні у війні з Росією.

"Я регулярно говорю всім у Європі, що наше головне завдання — тримати Росію якнайдалі від наших кордонів. Саме на це має бути спрямована наша політика", — резюмував глава МЗС Чехії.

Варто зазначити, що у подібному ключі нещодавно висловився президент Чехії Петр Павел. Він заявив, що європейські країни не мали б говорити про "втому від війни", на це мають право лише воюючі сторони, якими сьогодні виступають Росія та Україна. Чеський лідер закликав європейських партнерів посилити підтримку України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що відбувається на дипломатичному та військовому фронтах: до чого готуватись Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини