Головна Новини Світ ЄС У дипломатів РФ можуть виникнути нові проблеми: що пропонують в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У дипломатів РФ можуть виникнути нові проблеми: що пропонують в ЄС

За інформацією Reuters, частина країн ЄС пропонує обмежити пересування дипломатів РФ

13 червня 2024, 14:30 comments1903
Поділіться публікацією:

Вісім міністрів закордонних справ закликали ЄС заборонити російським дипломатам вільно пересуватися блоком. Пропонується обмежити їх перебуванням у країнах, де вони акредитовані. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

У дипломатів РФ можуть виникнути нові проблеми: що пропонують в ЄС

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

"Вільне пересування власників російських дипломатичних та службових паспортів, акредитованих в одній державі, що приймає, по всій Шенгенській зоні полегшує шкідливу діяльність", — йдеться в листі главі зовнішньополітичного відомства ЄС Жозепу Боррелю від 11 червня, з яким ознайомилося видання.

Глави зовнішньополітичних відомств зазначили, що розвідка, пропаганда "або навіть підготовка диверсій є основним навантаженням для великої кількості російських "дипломатів" у ЄС", і хоча висилка була важливою, загроза зберігається.

"Ми вважаємо, що ЄС має суворо дотримуватися принципу взаємності та обмежити пересування членів російських дипмісій та членів їхніх сімей лише територією держави їхньої акредитації. Цей захід суттєво звузить оперативний простір для російських агентів", – заявили міністри.

Лист підписали міністри Чехії, Данії, Естонії, Латвії, Литви, Нідерландів, Польщі та Румунії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — країни G7 та Європейський Союз обговорюють запровадження санкцій проти банків третіх країн, які допомагають обходити санкції фінансовій системі Росії. Про це повідомило інформагентство Bloomberg, з посиланням на інформованих співрозмовників.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому антиросійські санкції не спрацьовують: чи отримає Київ заморожені активи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини