Головна Новини Світ ЄС У ЄС назвали дві країни, які допомагають Росії рятуватися від руйнівної дії санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС назвали дві країни, які допомагають Росії рятуватися від руйнівної дії санкцій

Китай та Туреччина допомагають Росії обходити введені Заходом обмеження

13 жовтня 2022, 09:48 comments1112
Поділіться публікацією:

Як йдеться у внутрішньому звіті Єврокомісії, переданому державам-членам, санкції ЄС "підтоплюють" здатність путінського режиму виділяти величезні фінанси на війну проти України. Водночас завдяки співпраці з Китаєм та Туреччиною Росії вдається оминати санкції та продовжувати війну проти українського народу. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на це з посиланням на видання "EUObserver".

У ЄС назвали дві країни, які допомагають Росії рятуватися від руйнівної дії санкцій

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У звіті йдеться, що російська економіка найбільше постраждала, коли ЄС запровадив санкції проти енергетичного та банківського секторів Росії. Росіянам вдалося переорієнтувати лише дві третини європейського експорту нафти. При тому, що продавати "чорне золото" Кремлю довелося з величезними небаченими раніше знижками. Видобуток нафти в Росії в серпні знизився на 10%, а газу — на 22% і це при тому, що в цей час ще не почало діяти нафтове ембарго, яке тільки зараз набирає обертів.

При цьому в Єврокомісії звернули увагу всіх членів ЄС, що Китай і Туреччина стали найближчими партнерами Росії за останні 8 місяців. Ці країни не тільки відмовилися запроваджувати санкції проти Росії, а й допомагають Москві обходити санкції ЄС. Для підтвердження такого аргументу можна звернути увагу на простий приклад – експорт 30 найбільших товарних позицій РФ, які потрапили під санкції ЄС та США, до Китаю у серпні збільшився на 20% у річному вимірі. А з другого кварталу 2022 року російський експорт до Туреччини зріс у два рази.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Росії Володимир Путін відчайдушно шукає вихід із війни – для чого загрожує ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини