Головна Новини Світ ЄС У ЄС теж готуються до нестачі палива: вигадали оригінальний спосіб, як знизити споживання нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС теж готуються до нестачі палива: вигадали оригінальний спосіб, як знизити споживання нафти

Брюссель на рівні консультацій розглядає можливість масового обмеження швидкісного режиму

27 травня 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

Масове обмеження швидкісного режиму по всьому Євросоюзу може бути цим шляхом до економії палива, щоб уникнути енергетичного дефіциту, який незабаром може накрити всю Європу через відмову від постачання російської нафти. Поки що такий спосіб економії розглядається на рівні консультацій, але має дуже великі шанси бути застосованим на практиці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Pravda.Sk".

У ЄС теж готуються до нестачі палива: вигадали оригінальний спосіб, як знизити споживання нафти

Обмеження швидкості. Фото: globeecho.com

Видання зазначає, як і слід очікувати, не всі виявилися задоволені таким можливим нововведенням у країнах ЄС. Вже свої негативні оцінки із цього приводу висловили німецькі автомобільні асоціації.

У Брюсселі очікують, що обмеження максимальної швидкості в містах та на трасах зменшить споживання бензину та дизельного палива. Як ймовірний сценарій розглядається введення тимчасових обмежень. Передбачається, що першими нове обмеження можуть відчути водії Австрії та Німеччини, де є магістралі без швидкісного ліміту. На автобанах у цих країнах можуть запровадити обмеження в 130 км/год.

У свою чергу аналіз дорожнього руху в Німеччині показав, що введення таких заходів дасть дуже обмежений результат. Майже 80% водіїв не їздять швидше за 130 км/год і лише два відсотки їздять швидше за 160 км/год. Об'єднання власників електромобілів у Німеччині, Франції, Люксембурзі та інших європейських країнах борються за зниження швидкісного ліміту до 100 км/год та масового переведення працівників на віддалену форму зайнятості.

Нагадаємо, глава Євроради Шарль Мішель заявив, що країни Євросоюзу незабаром ухвалять рішення щодо ембарго на російську нафту. Це може статися до кінця місяця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у МВС пояснили, навіщо Олександр Лукашенко раптом вирішив провести чергові "навчання" на кордоні з Волинню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини