Головна Новини Світ ЄС У ЄС відповіли, чи мають намір вести переговори з Росією щодо газу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС відповіли, чи мають намір вести переговори з Росією щодо газу

У ЄС категорично виключили переговори з Росією щодо газу

4 березня 2024, 15:05 comments2563
Поділіться публікацією:

Єврокомісія не планує брати участь у будь-яких контактах із Росією для продовження транзиту російського газу до країн Європи через українську ГТС. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон, пише "Укрінформ".

У ЄС відповіли, чи мають намір вести переговори з Росією щодо газу

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон. Фото з відкритих джерел

"Я була дуже чіткою в цьому і донесла це послання нашим українським партнерам, що Європейська комісія не приєднуватиметься до переговорів з Росією, як робила це п'ять років тому, коли було узгоджено тристоронню угоду щодо транзиту газу. Навпаки, згідно з нашим планом RePowerUE, ми повинні позбавитися російського газу не пізніше до 2027 року", — заявила Кадрі Сімсон.

За її словами, Єврокомісія інтенсивно працює, щоб надати країнам альтернативні шляхи постачання та альтернативних постачальників, і водночас – для підтримки України, для її кращої інтеграції в енергетичний ринок ЄС.

Зазначимо, глава українського уряду Денис Шмигаль заявив, що Україна не продовжуватиме чинний транзитний контракт з Росією, але готова зберегти транзит газу з Росії до Євросоюзу на замовлення європейських країн. Про це прем’єр-міністр сказав на прес-конференції.

"Ми не збираємося вести переговори з країною-агресором про те, щоб продовжувати [транзит], і ставити свої підписи під угодою. Але ми мали переговори на європейських майданчиках з європейськими лідерами: якщо європейські країни виступлять консорціумом або хтось із європейських партнерів виступить транзитером вже свого газу, ми готові надавати таку послугу", — висловився Денис Шмигаль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Фіцо заявив про готовність України продовжити транзит російського газу після 2024 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 березня 2024, 15:14

Опанькы! Наші обрізані бариги, замість заробити від співпраці з братніми торгівельними партнерами, а відповідальність перекласти на когось, отримали гарного ляпаса. Може ще й збудеться мрія коли почнуть кричати: "Ze *****, ла ла ла!


Новини