Головна Новини Світ ЄС У ЄС відреагували на інформацію про дефіцит запасів НАТО для допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС відреагували на інформацію про дефіцит запасів НАТО для допомоги Україні

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс спростував дефіцит запасів НАТО

29 листопада 2022, 21:15
Поділіться публікацією:

Керівник МЗС з Литви Габріелюс Ландсбергіс заперечив, що в Альянсу є дефіцит запасу озброєння, щоб допомогти Україні. Посадовець закликає членів НАТО виділити нашій країні все, що накопичилось в їх арсеналах. Про це інформує CNN.

У ЄС відреагували на інформацію про дефіцит запасів НАТО для допомоги Україні

Військова допомога Україні (фото з відкритих джерел)

Спілкуючись з представниками ЗМІ в Бухаресті, литовський міністр наголосив, що Україні потрібна протиповітряна  і протиракетна  оборона.

"Все, що у нас є, потрібно відправити негайно", — зазначив Ландсбергіс.

Також представник  Литви визнає, що в Альянсі є можливі  труднощі із забезпеченням деякими боєприпасами, але танки і боєприпаси до них не є дефіцитом.

"Країни НАТО здебільшого мають практично необмежену кількість боєприпасів для основних бойових танків", — підсумував  очільник  литовського Міністерства закордонних справ. 

Загалом "Коментарі" повідомляли про те, що Україна отримала від Франції далекобійну систему залпового вогнюВ Україну прибула реактивна система залпового вогню (РСЗВ) LRU із Франції.  інформацію в Twitter підтвердив міністр оборони України Олексій Резніков. Міністр наголосив, що це видимий результат дружби між президентами України Володимиром Зеленським та Франції Еммануелем Макроном. РСЗВ LRU – це французька модифікація американської реактивної системи залпового вогню M270. РСЗВ побудовано на гусеничній базі БМП "Бредлі". Пускові установки оснащені Європейською системою керування вогнем (EFCS). Залежно від модифікації LRU має дальність польоту снарядів щонайменше 80-85 км.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що В Ізраїль приїхала українська делегація28 листопада, до Ізраїлю прибула українська делегація з генерал-майором Збройних сил України. Про це повідомляє  у Twitter журналістка видання 13TV Морії Волберг.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини