Головна Новини Світ ЄС У ЄС відреагували на участь Угорщини в ініціативі Китаю та Бразилії щодо врегулювання війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС відреагували на участь Угорщини в ініціативі Китаю та Бразилії щодо врегулювання війни

Топ-дипломат ЄС починає бачити деякі ознаки послаблення європейської єдності

сьогодні, 14:20
Поділіться публікацією:

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель висловив свою думку щодо готовності Угорщини підтримати ініціативу "Друзі миру", яку навали активно просувати Китай та Бразилія для обговорення "мирного плану" для України. Як повідомляє портал "Коментарі", заяву Борреля наводить "Голос Америки".

У ЄС відреагували на участь Угорщини в ініціативі Китаю та Бразилії щодо врегулювання війни

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання, чи продовжить ЄС підтримувати Україну, якщо США припинять надавати допомогу, Боррель сказав, що вважає, що сильна політична прихильність до підтримки України в Європі залишиться.

Але наголосив, що починає бачити деякі ознаки послаблення європейської єдності.

"Є певні країни-члени, не так багато, можливо, тільки одна, звичайно, не наймогутніша, які починають думати категоріями капітуляції, говорячи про світ. Звичайно, ніхто не вживає слова "капітуляція", але їх підходи цілком еквівалентні", – зазначив Боррель.

За словами глави європейської дипломатії, він уперше бачить, "що держава-член ЄС бере участь сьогодні у зустрічі, скликаній Китаєм та Бразилією, щоб обговорити мир за іншим підходом, ніж план Зеленського".

Топ-дипломат Євросоюзу додав, що це "унікальний випадок" і висловив упевненість, що такі настрої "не призведуть до пандемії серед держав-членів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — буквально днями Китай оголосив про створення платформи "Друзі миру", яка нібито спрямована на сприяння припиненню війни в Україні. Росія, швидше за все, використовуватиме її, щоб спробувати показати Україну, як не бажає сідати за стіл переговорів. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини