Головна Новини Світ ЄС У ЄС вигадали покарання для РФ за постачання ракет від Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС вигадали покарання для РФ за постачання ракет від Ірану

У ЄС готують нові санкції проти авіації РФ

13 вересня 2024, 15:45
Поділіться публікацією:

У Євросоюзі традиційно готують санкційний тиск на Кремль за рішення піти на ескалацію у війні з Україною, розпочавши постачання ракет з Ірану. Як передає портал "Коментарі", віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз рішуче засуджує нещодавню передачу балістичних ракет іранського виробництва до Росії.

У ЄС вигадали покарання для РФ за постачання ракет від Ірану

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Топ-дипломат ЄС наголосив, що ця передача є прямою загрозою європейській безпеці і є значною ескалацією з матеріального погляду через надання іранських дронів і боєприпасів, які Росія використовує в її незаконній агресивній війні проти України.

"Це відбувається у розпал останніх атак Росії проти України, включаючи застосування балістичних ракет і дронів, що доводить її чітку налаштованість продовжувати жорстоку агресивну війну проти України та її народу, особливо націлену на критичну енергетичну інфраструктуру у спробі викликати якомога більшу кількість втрат життів серед цивільного населення та завдати повномасштабних руйнувань. Іранські балістичні ракети тепер можуть бути застосовані, щоб викликати подальші страждання та руйнування в Україні", — наголосив Боррель.

Жозеп Боррель додав, що Євросоюз не змінював своєї позиції щодо залучення Ірану до війни, яку веде путінська Росія. Зокрема, Євросоюз постійно рішуче застерігав Іран не постачати балістичні ракети до Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського пояснили, чому Путін програє від операції з Іраном щодо ракет.

Також видання "Коментарі" повідомляло — британська розвідка розповіла, для яких міст найбільша небезпека від іранських ракет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини