Головна Новини Світ ЄС У ЄС за підсумками саміту ухвалили важливе рішення щодо допомоги Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС за підсумками саміту ухвалили важливе рішення щодо допомоги Україні: подробиці

Україна може отримати ще більше ППО та зброї від союзників

28 червня 2024, 10:38 comments1161
Поділіться публікацією:

Країни-члени Європейського Союзу закликали активізувати допомогу Україні. Зокрема, йдеться про ППО та зброю, що допоможуть захистити інфраструктуру та населення від ударів РФ. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у документі, оприлюдненому за підсумками саміту ЄС.

У ЄС за підсумками саміту ухвалили важливе рішення щодо допомоги Україні: подробиці

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

Так, у підсумковому комюніке констатується продовження підтримки України. Зокрема, ЄС підтверджує подальшу "непохитну" підтримку України та її народу "стільки, скільки потрібно, і настільки інтенсивно, наскільки це необхідно".

"Оскільки Україна здійснює своє невід'ємне право на самооборону, буде активізовано доставку військової допомоги Україні. Зокрема, систем ППО, боєприпасів та ракет, які терміново необхідні для захисту населення України та критично важливої енергетичної інфраструктури", — йдеться у документі.

Також, на думку Європейської ради, "Росія не повинна переважати", а ЄС "рішуче засуджує нещодавню ескалацію бойових дій з боку Росії".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна та ЄС підписали угоду про безпеку із фінансовими зобов'язаннями. Документ, який називається "Загальні зобов'язання щодо безпеки між Європейським Союзом та Україною", істотно відрізняється від двосторонніх договорів безпеки України та держав-членів НАТО. Зокрема, угода з ЄС не містить жодних згадок про майбутнє членство України в Альянсі та його підтримку, оскільки в ЄС входять як позаблокові держави (Австрія, Ірландія), так і Угорщина, яка загалом утримується від підтримки України. Що дасть Україні ця угода і навіщо вона ЄС? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини