Головна Новини Світ ЄС У ЄС заявили, що готові до зупинки постачання газу Росією до Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС заявили, що готові до зупинки постачання газу Росією до Європи

Євросоюз готовий співпрацювати зі США, Катаром та Азербайджаном у питаннях постачання газу, якщо Росія вирішить скоротити або зупинити постачання до ЄС

31 січня 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

Європейський Союз усвідомлює ризик зупинення або суттєвого скорочення постачання Росією газу і вже розглядає варіанти на випадок, якщо це станеться. Як повідомляє портал "Коментарі", таку позицію у своєму блозі висловив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

У ЄС заявили, що готові до зупинки постачання газу Росією до Європи

ЖОЗЕП БОРЕЛЬ, ФОТО: GETTY IMAGES

Представник Євросоюзу зазначив, що Брюссель розглядає різні варіанти, як підтримати Україну, якщо Росія піде у наступ і російські війська вторгнуться до України. При цьому окремо проробляються варіанти, як бути, якщо Москва вдасться до газового шантажу і суттєво скоротить або взагалі скасувати постачання газу до ЄС.

Жозеп Боррель підкреслив, що Європа готова і до такого повороту подій, якщо дипломатія себе не виправдає.

Представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики заявив, що в Євросоюзі розглядають такі країни, як США, Катар та Азербайджан, як такі, які можуть підстрахувати у випадку, якщо Росія скоротить постачання газу.

Боррель зазначив, що Євросоюз готовий ввести санкції проти Росії, якщо Москва віддасть наказ російським військам піти в наступ на Україну. Глава європейської дипломатії назвав Україну сусідом ЄС, від безпеки якого залежить безпека самого Євросоюзу. Жозеп Боррель наголосив, що ЄС продовжить підтримувати територіальну цілісність та суверенітет України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Європарламенті здивувалися заяві голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, який розкритикував позицію західних союзників через їхні заяви про підготовку Росії до вторгнення. Європейська депутатка Віола фон Крамон запідозрила українську владу у вживанні наркотиків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини