Головна Новини Світ ЄС У ЄС заявили, що «Мінськ» зайшов у глухий кут через Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС заявили, що «Мінськ» зайшов у глухий кут через Росію

Євросоюз заявляє, що "нормандський формат" і переговорний процес у ТГК Росія завели у глухий кут відмовою визнавати себе стороною конфлікту на сході України

10 грудня 2021, 11:29
Поділіться публікацією:

У Європейському Союзі заявляють, що "нормандський формат" і переговори в ТГК зайшли в глухий кут і фактично виявилися замороженими через відмову РФ визнавати себе стороною конфлікту на Донбасі. Як повідомляє портал "Коментарі", заява ЄС була озвучена на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, цитує "Укрінформ".

У ЄС заявили, що «Мінськ» зайшов у глухий кут через Росію

Прапор ЄС. ФОТО: GETTY IMAGES

У заяві йдеться, що саме з вини Росії фактично заблоковано роботу "нормандського формату". Також європейці вважають, що зустрічі учасників Тристоронньої контактної групи давно не проводяться, тому що саме Росія як учасник переговорів не налаштована на конструктив.

ЄС закликав Росію відмовитися від планів посилення напруженості на кордоні з Україною. Також у ЄС нагадали, що Росія два роки тому виявилася однією зі сторін, яка підписалася під документом "Загальні узгоджені висновки". З того часу жодних зрушень у врегулюванні конфлікту на сході України не сталося. Зустрічі у "нормандському форматі" також не проводяться. Висловлюється проти проведення "Нормандії" саме Росія. Блокування всіх домовленостей відбувається на політичному рівні з вини Росії, яка не готова виконувати того, під чим підписалася.

У Євросоюзі також висловили стурбованість тим, що саме за підтримки Москви проросійські бойовики продовжують обстріл територій. До того ж сама Росія стягуванням військ до українського кордону не сприяє покращенню ситуації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — політичні експерти розповіли, як Джо Байден узявся нав'язувати Україні політику свого колеги по Демократичній партії Барака Обами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини