Головна Новини Світ ЄС У Греції штрафуватимуть тих, хто не хоче вакцинуватися: скільки стягуватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

У Греції штрафуватимуть тих, хто не хоче вакцинуватися: скільки стягуватимуть

У Греції не вакцинувалися ще понад 500 тисяч літніх громадян

3 грудня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

В одній з країн Європи вирішили карати штрафами тих, хто не хоче робити вакцинацію. Таким чином там намагаються боротися з епідемією коронавірусної хвороби на фоні появи нової мутації — штаму Омікрон, який вже виявили в країнах Європи. Мова йде про Грецію. Про це пише CNBC.

У Греції штрафуватимуть тих, хто не хоче вакцинуватися: скільки стягуватимуть

Штрафуватимуть населення із груп ризику, фото з відкритих джерел

Уряд Греції оголосив про обов’язкову вакцинацію населення для старших вікових груп. Мета запровадження нововведення — прагнення зменшити кількість інфікованих в державі. Обов'язкові щеплення греки мають зробити до 16 січня 2022 року.

Ті громадяни у віці старше 60 років, які не зроблять до цього часу хоча б одну дозу вакцини, будуть щомісяця сплачувати штраф в розмірі 100 євро (114 доларів).Кошти зі штрафів уряд направить на фінансування медичних закладів.

"Наші співгромадяни віком від 60 років, які не отримали щеплення, мають закрити першу дозу до 16 січня. Вони матимуть абсолютний пріоритет. В іншому випадку щомісяця буде накладено адміністративний штраф у розмірі 100 євро. Це не покарання. Це ціна здоров’я, але й акт справедливості щодо вакцинованих", — пояснив прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у Twitter.

За даними Університету Джона Хопкінса, станом на 30 листопада в Греції нараховувалося 7720 нових випадків коронавірусної хвороби. Однак уряд вважає, що під час новорічних та різдвяних свят зросте кількість інфікувань серед населення. Тому будуть проводити більше тестувань.

Повідомляється, що наразі вакцинувалося 62% населення Греції двома дозами, однак цей показник нижче середнього серед країн Євросоюзу. За даними Європейського центру з профілактики та контролю захворювань, середній показник вакцинації по Європі 66%.

Міністерство охорони здоров’я Греції повідомляє, що 520 000 людей у ​​віці старше 60 років не вакциновані, населення Греції 11 мільйонів.

Як повідомляв портал "Коментарі", у США Омікрон виявили у вакцинованого пацієнта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.cnbc.com/world/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини