Головна Новини Світ ЄС У Кабміні натякнули, що Україні доведеться вносити зміни до Конституції
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні натякнули, що Україні доведеться вносити зміни до Конституції

Ольга Стефанишина заявила, що готуватися до вступу до ЄС Україна має вже зараз

6 вересня 2024, 15:15 comments4925
Поділіться публікацією:

На шляху до членства у Євросоюзі Україна не зможе обійтися без внесення змін до Конституції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "ЄП" зробила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністр юстиції Ольга Стефанішина.

У Кабміні натякнули, що Україні доведеться вносити зміни до Конституції

Ольга Стефанішина. Фото: з відкритих джерел

"Право ЄС має бути імплементоване в наше законодавство. Крім того, приєднання України до ЄС вимагатиме змін до Конституції України. Повинні змінитись основи функціонування державних інститутів", — зазначила віце-прем'єр.

Вона наголосила, що без внесення змін до Конституції не обійтись, оскільки є питання застосування рішень Європейського суду, а також питання щодо застосування регламентів ЄС, які стануть нормами прямої дії для України.

"Безумовно, може йтися про те, що ці зміни до Конституції набудуть чинності разом із набуттям Україною членства в ЄС. Але підготовку до цього ми повинні вести вже зараз, щоб вся наша правова система була до цього готова", — підсумувала Ольга Стефанішина.

Також віце-прем'єр радить чекати на проблеми не лише з Угорщиною на шляху України до Європейського Союзу.

Крім того, Ольга Стефанішина поділилася очікуваннями, що Україна зможе відкрити два кластери у переговорах щодо вступу до ЄС у першій половині 2025 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що український уряд не розглядає інших варіантів, окрім членства України в НАТО у межах 1991 року.

Ольга Стефанішина в інтерв'ю "РБК-Україна" прокоментувала ідею вступу України до НАТО частинами. Спочатку до Альянсу мають приєднатися ті території України, де не ведуться бойові дії і які залишаються під українським контролем, а згодом можливе членство отримали б деокуповані українські території.

За словами Стефанішиної, Україна спочатку має отримати запрошення від НАТО стати членом Альянсу, проте віце-прем'єр зазначила, які умови Україна не розглядатиме.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини