Головна Новини Світ ЄС У Латвії вводять комендантську годину на новорічні вихідні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Латвії вводять комендантську годину на новорічні вихідні

Уряд Латвії прийняв рішення посилити карантинні обмеження на час різдвяних свят. Заходи будуть діяти з 21 грудня по 11 січня

29 грудня 2020, 21:55
Поділіться публікацією:

Уряд Латвії, в зв'язку з новим сплеском коронавірусної інфекції, вирішив ще більше посилити комендантську  годину в державі на всі майбутні свята.

У Латвії вводять комендантську годину на новорічні вихідні

Фото: dw.com

Вона буде діяти з 31 грудня по 4 січня і з 8 по 10 січня з 22:00 до 5:00.

Як повідомляє Delfi, в країні все також живуть в режимі надзвичайної ситуації, яка триватиме ще 9 днів.

За словами прем'єр-міністра Крішьяніс Каріньш, в Латвії за останній тиждень кожен день від коронавірусу вмирає в середньому понад 15  осіб, і це "потрібно зупинити".

Уряд Латвії прийняв рішення посилити карантинні обмеження на час різдвяних свят. Заходи будуть діяти з 21 грудня по 11 січня. Так, з понеділка в Латвії припиняється робота всіх культурних місць, виставок і ярмарків, у тому числі різдвяних базарів. Залишаються працювати музеї, в бібліотеках можна буде брати книги додому.

Нагадаємо, на думку експертів, варто зволожувати повітря на рівні вище 40 відсотків, але не вище 60 в зимовий період. Вчені стверджують, що при створенні таких умов, вірус може загинути, а слизова оболонка органів дихання людини буде працювати краще, ніж при сухому повітрі. Дослідник Аджіт Ахлават, а також його колеги продемонстрували , що ймовірність передачі коронавірусної інфекції у вологому приміщенні набагато нижче, ніж в приміщенні з сухим повітрям. Експерти пов'язують це з тим, що вірусні частинки при невеликій зволоженості залишаються в повітрі і можуть довше зберігати здатність до зараження. У вологому повітрі ліпідна оболонка коронавірусної інфекції піддається руйнуванню швидше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини