Головна Новини Світ ЄС У Литві підтвердили перші випадки інфікування вірусом Omicron
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві підтвердили перші випадки інфікування вірусом Omicron

Підозра на Omicron з'явилася ще у четвер, тепер надійшли результати дослідження лабораторним методом

16 грудня 2021, 02:00
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я Литви 15 грудня повідомило про виявлення у країні перших двох підтверджених випадків варіанта Omicron, обидва – у Вільнюсі. Про це повідомляє литовське видання LRT. За словами заступника голови МОЗ, підозра на Omicron з'явилася ще в четвер, тепер надійшли результати дослідження лабораторним методом. Обидва випадки пов'язані між собою. Контактних осіб цих людей встановили та перевірять.

У Литві підтвердили перші випадки інфікування вірусом Omicron

Omicron - фото з відкритих джерел

Вона зазначила, що найкращим способом захистити себе та стримати епідемію залишається вакцинація та щеплення посилюючими дозами.

Нагадаємо, в ласті Китаю повідомили про перший випадок зараження варіантом Omicron у північному місті Тяньцзінь. Про це повідомляє британське видання The Guardian. Зараження виявили у людини, яка повернулася з-за кордону і не мала симптомів відразу після прибуття 9 грудня. Інфікований пацієнт перебуває на карантині та лікується у спеціалізованій лікарні. Новий штам був виявлений у той час, коли східна провінція Чжецзян останніми тижнями бореться зі зростанням нових випадків зараження варіантом Delta.

Великобританії зареєстровано перший випадок смерті людини, яка заразилася штамом коронавірусу Omicron. Про це повідомляє британський телеканал Sky News. “На жаль, Omicron, як і попередні штами, призводить до госпіталізації. І, на жаль, уже підтверджено, що принаймні один пацієнт помер від цього штаму”, — зазначив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Вже відомо, що Omicron є м'якшою версією коронавірусу, втім, він дуже швидко поширюється. До цієї нагоди, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, смерть пацієнтів з Omicron не була зафіксована. Загальна кількість випадків зараження цим варіантом COVID-19 у Великій Британії зараз становить 3137.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини