Головна Новини Світ ЄС У МЗС Чехії розповіли, коли мають розпочатися переговори щодо вступу України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Чехії розповіли, коли мають розпочатися переговори щодо вступу України до ЄС

У Чехії нагадали, перш ніж говорити про вступ України до ЄС, має бути консенсус серед усіх членів Євросоюзу

2 травня 2023, 14:22 comments1199
Поділіться публікацією:

Переговори щодо вступу України до ЄС можуть розпочатися найближчим часом, якщо вдасться переконати усі країни-члени блоку. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський, пише "Euractiv".

У МЗС Чехії розповіли, коли мають розпочатися переговори щодо вступу України до ЄС

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Такий коментар Липовський зробив після того, як президент Чехії Петро Павло пообіцяв наполягати на відкритті переговорів щодо вступу України до ЄС до кінця цього року.

"Я можу собі уявити, але має бути консенсус у всьому ЄС-27", — сказав глава МЗС.

При цьому багато країн Європейського Союзу налаштовані скептично, і Чехія, за його словами, намагається розвіяти їхні страхи. Липовський також додав, що Україна повинна буде виконати всі умови і "не зможе користуватися жодними послабленнями" щодо цього.

Читайте на порталі "Коментарі" — Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець вважає, що для збереження життя українці на тимчасово окупованих територіях мають брати російські паспорти, щоб забезпечити своє виживання. У свою чергу віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликає не робити цього. І вимагає від Червоного Хреста змусити росіян відкрити гуманітарні коридори для виїзду всіх охочих з окупації. Хто має рацію, хто немає в даній ситуації? Про що говорить прискорення роспаспортизації на тимчасово окупованих територіях? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що завершується підготовка до контраплету ЗСУ, який давно анонсується. Він також запевняє, що ми обов’язково отримаємо сучасні винищувачі. Хоч і визнав, що партнери зволікають, як і практично з кожним новим чином озброєнь, що поставляються нам. Про що говорять дані заяви Резнікова і загалом галас навколо підготовки контрнаступу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини