Головна Новини Світ ЄС У МЗС Польщі заявили про невдачу в спробі зупинити "Північний Потік-2"
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Польщі заявили про невдачу в спробі зупинити "Північний Потік-2"

Польща вимагатиме ЄС не допустити розколу в Європі через посилення впливу Росії

10 вересня 2021, 18:03
Поділіться публікацією:

Незважаючи на протидію деяких країн ЄС, проект "Північний Потік-2" зупинити не вдалося, про це під час спільної пресконференції з німецькими і французькими колегами заявив глава МЗС Польщі Збігнєв Рау.

У МЗС Польщі заявили про невдачу в спробі зупинити "Північний Потік-2"

Збігнєв Рау, Фото "polskieradio"

За словами глави польського МЗС, думка Польщі з питання будівництва "Північного Потоку-2" не зміналося.

"Насправді, що стосується Польщі, то ми не змінили своєї думки щодо оцінки цієї інвестиції. Але незважаючи на посилені дискусії з цього питання, не вдалося зупинити цей проект, будівництво буде завершено", — сказав Збігнєв Рау.

Польський міністр закордонних справ закликав країни ЄС не допустити ризиків для безпеки і розколу в Європі у зв'язку з запуском проекту і посиленням впливу Росії.

Також, колишній глава Європейської ради, екс-прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск назвав завершення будівництва "Північного Потоку-2" великою помилкою Німеччини, повідомляє польський телеканал TVN24.

"Я вважаю, що це помилка, і це помилка з розряду непробачних, тому що вона несе дуже серйозні наслідки", — повідомив Туск.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що будівництво газопроводу "Північний Потік-2" завершать 10 жовтня. Спеціаліст із державної політики в паливно-енергетичному комплексі, доктор наук з держуправління, професор Геннадій Рябцев акцентує, що оголошення про завершення прокладання трубопроводу ще не означає, щоним наступного дня піде газ. Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін зазначає, що є ще питання щодо сертифікації ПП-2. І цей процес може затягнутися від 1 до 9 місяців, з огляду на неприємне для росіян рішення суду в Дюссельдорфі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини