Головна Новини Світ ЄС У НАТО називають трафік мігрантів з Білорусі до країн ЄС помстою Лукашенка за санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО називають трафік мігрантів з Білорусі до країн ЄС помстою Лукашенка за санкції

В Альянсі стривожені наростаючою небезпекою на польсько-білоруському кордоні

9 листопада 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Ситуація на польсько-білоруському кордоні загострюється. Вже й у НАТО взяли слово, називають трафік мігрантів із Білорусі до країн Європейського Союзу організованою гібридною атакою самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка з метою дестабілізації ЄС у відповідь на санкції. Як передає видання "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише український політолог та блогер Олеся Яхно.

У НАТО називають трафік мігрантів з Білорусі до країн ЄС помстою Лукашенка за санкції

Мігранти на кордоні. Фото: БелТА

"Ситуація розвивалася щодо наростаючої. Спочатку мігранти до країн Балтії, потім у Польщу та Німеччину. Декілька днів тому польські прикордонники побачили трьох озброєних людей, які пробралися через кордон з території Білорусі. А вже у понеділок через кордон намагалися прорватися від 3000 до 4000 мігрантів, як видно із відео польських прикордонників. Гелікоптери у відповідь намагалися розігнати натовп", – зазначила Олеся Яхно.

Політолог додає, що раніше польська влада звинуватила і Росію в тому, що вона є учасницею створення кризи. На що спікер МЗС РФ Марія Захарова дала досить дивну відповідь: мовляв, Варшава брала активну участь у руйнуванні Іраку, а отже – Польща має приймати зараз іракців.

"Загалом, проблема у розвитку. Особливо з урахуванням того, що Росія та Білорусь підписали низку угод про інтеграцію, зокрема угоду про міграцію", – резюмувала політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на польсько-білоруському кордоні гаряче: у Польщі згадали "зелених чоловічків" та провели аналогії з окупацією Криму. Міністерство національної оборони Польщі занепокоєне ситуацією на польсько-білоруському кордоні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини